30 / 04 / 2024

Konut sitesi aidatlarına yüzde 130 zam! 

Konut sitesi aidatlarına yüzde 130 zam! 

Konut sitelerinde aidat zamları belirlenmeye başladı. Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Ofisi Emlak Danışmanı Mustafa Elgün, aidat artışlarıyla ilgili önemli bilgiler verdi. 



Konut sitelerinde oturanların en çok şikayetçi oldukları konuların başında aidat tutarları yer alıyor. Yeni yılın gelmesiyle beraber yükselen asgari ücret ve buna bağlı maliyet artışları sebebiyle site yönetimleri yeni aidat oranlarını tespit etmeye başladı. 

Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Ofisi Emlak Danışmanı Mustafa Elgün, konut sitesi aidatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Konut sitesi aidatlarına yüzde 130 zam! 

AİDAT ARTIŞLARI KAÇINILMAZ

Ege'de Sonsöz'den Diren Çelik'in haberine göre; Mustafa Elgün, İzmir'deki bazı sitelerde aidat zammının yükselen enflasyon ve maliyet artışı dolayısıyla yüzde 130’lara ulaştığına dikkat çekti. 

Gayrimenkul danışmanı Elgün sitelerde harcama kalemlerinin fazla olduğunun ve artan enflasyona bağlı zam geldiğinin de altını çizdi. 

"Verilen hizmet kalemi oldukça fazla. Asansör, elektrik, peyzaj, otopark, güvenlik hizmetlerinin giderleri de çok yüksek. Bu binaların yalıtım, boya, badana gibi masrafları da bulunuyor. Kat görevlilerinin SGK ve maaşlarına da zam yapıldı" ifadelerini kullanan Mustafa Elgün, aidat yükselişlerinin olmasının kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Konut sitesi aidatlarına yüzde 130 zam! 

Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Ofisi Emlak Danışmanı Mustafa Elgün, konuya ilişkin açıklamasında yükselişlerin normal olmadığını fakat normalimiz haline gelmeye başladığını belirtti. 

1.150 adet konutun yer aldığı bir konut sitesinde teknik destek hizmetleri verildiğine ancak bunun için para bile alınmadığına dikkat çeken Elgün, "Asansör bakımı oluyor Mühendisler Odası da ona göre fiyat iletiyor. Belli sitelerde ise yönetim şirketi bulunuyor. Bin 100-bin 200 adet konuta bakıyorlar. Burada da maaşlı insanlar çalışıyor" açıklamasında bulundu. Elgün, bazı sitelerde sabit fiyat ödendiğinin, bunun da hakkaniyetli olmadığının altını çizdi. 

Konut sitesi aidatlarına yüzde 130 zam! 

Elgün, söz konusu açıklamasını “Site dışındaki yerlerde yüzde 110 gibi yükselişler söz konusu. Mavişehir dışındaki bazı sitelerde ise yüzde 130 gibi zamlar uygulanıyor, yapıldığını biliyoruz. Konut tipine göre aidat fiyatlarının da kademeli şekilde uygulandığını belirtirseniz mükemmel olur. 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 daire tipine göre uygulanan fiyatlar farklılık gösteriyor" diyerek tamamladı. 

İnternetten bungalov kiralamayı düşünenler dikkat! 250'den fazla kişi 5 milyon TL dolandırıldı!

Kıbrıs'ta okul binalarının analiz raporları sır gibi saklanıyor! Okullar depreme ne kadar dayanıklı?

Ataşehir'de imar planı değişikliği bekleyen 7 mahalle için son dakika müjdesi!


Geri Dön