28 / 04 / 2024

Ataşehir'de imar planı değişikliği bekleyen 7 mahalle için son dakika müjdesi!

Ataşehir'de imar planı değişikliği bekleyen 7 mahalle için son dakika müjdesi!

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, imar planı değişikliği bekleyen 7 mahalleye son dakika müjdesi verdi. İşte o gelişme... 



Ataşehirli vatandaşların uzun zamandır beklediği imar sorunlarının çözülmesi ile ilgili kararlar, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 11 Ocak 2024 tarihli oturumunda masada yer aldı. 

Ferhatpaşa Mahallesi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ile Örnek - Esatpaşa - Fetih - Kayışdağı - İnönü ve Küçükbakkalköy mahalleleri 1/1000 Ölçekli Uygulamalı İmar Planı itiraz dosyalarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden geçtiği belirtildi. 

Ataşehir de imar planı değişikliği bekleyen 7 mahalle için son dakika müjdesi!

Gazete Duvar'dan Hacı Bişkin'in haberine göre; söz konusu bu gelişmelerin ardından Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, önemli açıklamalarda bulundu. 

Battal İlgezdi, "Sevgili Ataşehirliler; Ferhatpaşa Mahallesi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile Örnek, Esatpaşa ve Fetih Mahalleleri 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı itirazları, Kayışdağı ve İnönü Mahalleleri 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı itirazları, Küçükbakkalköy Mahallesi ve Yakın Çevresi 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı itiraz dosyaları 11 Ocak 2024'te İBB İmar Komisyonu/İBB Meclisi’nce karara bağlandı. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun. 10 aydır İBB İmar Komisyonu’nda bekleyen İçerenköy Mahallesi 1/1000 Ölçekli Nazım İmar Planı ile Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallerine ilişkin 1/5000 - 1/1000 Ölçekli Nazım İmar planları da İBB İmar Komisyonu’nda Şubat'ta görüşülecek" ifadelerini kullandı. 

Ataşehir de imar planı değişikliği bekleyen 7 mahalle için son dakika müjdesi!

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İBB Meclisi’nde verilen onayın, onlarca senedir süren Ataşehir’in imar probleminin çözümlmesi çerçevesinde müjdeli bir haber olduğuna da dikkat çekti. 

Battal İlgezdi, deprem riskine karşı daha güvenli yapıların inşa edilmesi ve kentsel dönüşüme uygun ortam oluşturulması için imar planlarının düzenlenmesi amacıyla Ataşehir Belediyesi'nin kurulduğu 2009'dan bu güne 15 senedir büyük gayret sarfettiğinin altını çizdi. 

Bunları yanı sıra dün Ataşehir’deki mahallelerin ulaşım ve trafik sorunlarının çözümü için İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ataşehir Belediyesi ve mahalle muhtarları arasında yapılan toplantılar sürdürüldü. Toplantıda açıklamalar yapan muhtarlar bölgelerindeki; ulaşım, trafik akışı, altyapı problemleri, İETT otobüs seferlerinin yeniden düzenlemesi ve yeni otobüs hatları eklenmesi konularına ilişkin taleplerini İBB yetkililerine iletti. İBB Ulaşım Dairesi Başkanı Barış Yıldırım ise muhtarlardan alınan taleplerin not edildiğini ve en kısa sürede çözüme kavuşturmak için çalışacaklarını belirtti. 

Enflasyon üstü getiri sağlayan temettü hisseleri!

2024'te gayrimenkul yatırımlarının en gözde 3 lokasyonu!

JPMorgan'dan yeni dolar tahmini! Dolar 36 TL olacak!


Geri Dön