28 / 04 / 2024

Kıbrıs'ta okul binalarının analiz raporları sır gibi saklanıyor! Okullar depreme ne kadar dayanıklı?

Kıbrıs'ta okul binalarının analiz raporları sır gibi saklanıyor! Okullar depreme ne kadar dayanıklı?

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem okulların depreme karşı dayanıklılığı konusunda hükümetin bir adım dahi atmadığını belirtti. 



Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS KTOEÖS Başkanı Selma Eylem depremle ilgili atılması gereken adımlar konusunda, hükümetin okulların depreme karşı iyileştirilmesinde hala daha tek bir adım atmadığı ileri sürerek, “Okul binalarının bina performans analiz raporları da sır gibi saklanıyor” dedi.

ANALİZ RAPORLARI SIR GİBİ SAKLANIYOR

Kıbrıs Postası'nda yer alan habere göre; Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Selma Eylem ve sendika üyelerinin yer aldığı basın açıklamasında, hükümetin okulların depreme karşı iyileştirilmesi konusunda hala daha tek bir adım atmadığı ileri sürerek, “Okul binalarının bina performans analiz raporları da sır gibi saklanıyor” dedi.

Her gün okul binaları içinde bulunan binlerce kişinin hayatını riske atmaya kimsenin hakkı olmadığını belirten Eylem, hükümete de seslenerek, ivedilikle yasal sorumlulukların yerine getirilmesi istedi.

Açıklamanın ardından Başkan Selma Eylem ve sendika üyeleri hükümete iletilmek üzere Başbakanlığa konuyla ilgili mektup bıraktı. Mektupta İsias davasına değinen Eylem, '' Adıyaman’daki dava sürecinde “oğlumu deprem değil İsias öldürdü” diyen ailenin mesajını bir kez daha hatırlattı. 

ÖĞRENCİLER ÖĞRETMELER RİSK ALTINDA

Mektubun devamında; Ülkemize baktığımızda, güneyde gerekli bütçe ayrılıp okullar açılmadan önce okul binalarının depreme karşı iyileştirmeleri tamamlanmıştır. Kuzeyde ise hala daha tek bir çivi çakılmamıştır.

Ne İnşaat Mühendisleri Odası ne de Eğitim Bakanlığı okul binalarımızın bina performans analiz raporlarını açıklamakta, raporlar sır gibi saklanmaktadır.

Geçen yıl boşaltılan okul binalarına bu yıl doldurulan öğrenci ve öğretmenlerimiz güvende mi, deprem olmadan dahi tavanı çöken, beton, sıva parçaları kopup düşen okullarımız güvenli mi değil mi bilmek hepimizin hakkıdır. Türkiye’de ve ara ara ülkemizde de depremler olmaya devam etmektedir.

Her gün, saatlerce okul binaları içerisinde bulunan binlerce kişinin hayatını riske atmaya kimsenin hakkı yoktur, olmamalıdır. Halktan toplanan vergilerle oluşturulan bütçe yarı yarıya erimiştir. Aylardır hiçbir adım atılmamakta öğrenciler, öğretmenler, okul idarecileri ve okul çalışanları belirsizlik içerisinde bırakılmaktadır” ifadelerine yer verdi. 

Emlak yatırımında yeni gözde KKTC oldu!

Rusların yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı!

Kıbrıs Cumhurbaşkanı Tatar duyurdu: İnşaatlara sınırlama getirilebilir!

Geri Dön