01 / 05 / 2024

Kıbrıs Cumhurbaşkanı Tatar duyurdu: İnşaatlara sınırlama getirilebilir!

Kıbrıs Cumhurbaşkanı Tatar duyurdu: İnşaatlara sınırlama getirilebilir!

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İsrail vatandaşlarının edindikleri gayrimenkullerin hukuki dayanağının bulunmadığını söyleyerek, Girne sahillerinde inşaat yoğunluğuna bağlı olarak sınırlamalar getirilebileceğini aktardı.



KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Girne sahilindeki yoğun inşaat çalışmalarından dolayı inşaata sınırlama getirilebileceğini belirtti. Öte yandan İsrail vatandaşlarının edindikleri gayrimenkullerin hukuki dayanağının bulunmadığını da vurguladı.

İNŞAATLARA SINIRLAMA GETİRİLEBİLİR!

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, özellikle Ukrayna savaşından sonra Kıbrıs'a gelip taşınmaz alan çok sayıda insan olduğunu söyledi. Bu durumun KKTC'nin ilgili makamlarının bilgisi dahilinde olduğunu vurgusu yapılırken, ''Bir yoğunluk oldu ve bunlar izleniyor.

Kıbrıs Türkü ata geleneği olarak toprağına her zaman sahip çıkmıştır. Tarımsal arazilere inşaatların yapılmaması yönünde çalışmalarımız var. Özellikle İskele ve Girne sahillerinde inşaat yoğunluğu oldu. Belli bölgelerde yoğunluğa bağlı olarak sınırlamalar getirilebilir. İçişleri Bakanlığımız ve Türkiye ile istişare halinde çalışıyor.''ifadelerine yer verildi.

Kıbrıs Cumhurbaşkanı Tatar duyurdu: İnşaatlara sınırlama getirilebilir!

KIBRIS VATANDAŞI İSTEDİĞİ KADAR GAYRİMENKUL ALABİLİR!

Kıbrıs Cumhurbaşkanı Tatar sözleşmelerle bazı kişilerin gayrimenkul aldığına dair bilgi bvererek '' Bir KKTC vatandaşı, dilediği kadar mal mülk alabilir. O alıyor, ama bir sözleşme yapıyor ve başka birinin adına onları tutuyor.

Bunlar hukuki dayanağı olan işlemler değil, dolayısıyla o mal da o yabancılara ait değildir. Çünkü tapuda kaydı yapılmamıştır. Ama hoş değildir. Çünkü neticede bir sözleşme var, yapılan bir iş var. Hükümet bunları gözden geçiriyor. Cumhurbaşkanı olarak takip ediyorum.'' diyerek gayrimenkul alımlarını takip ettiğini açıkladı. 

MARAŞ'A REKOR ZİYARET GERÇEKLEŞTİ!

Tatar ''Başbakan olduğum dönemde Kapalı Maraş'ın açılmasını gündeme getirdi. Sn Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tam desteğiyle Türkiye'nin tam desteğini almadan böyle bir işe asla girişemezdim 

 Maraş'ı açtık. Ondan sonraki süreçte orada park alanları, plaj, tarihi binalar vatandaşa ve turistlere açıldı. Maraş öylesine popüler bir destinasyon haline geldi ki dünyanın farklı yerlerinden Maraş'ı bu şekliyle görmek için gelenler var.

Açıldığında bu yana ziyaretçi sayısı 1.5 milyonu aştı, 2 milyona gidiyor. Bu Kıbrıs turizmi için büyük potansiyeli gösterir, büyük bir değerdir.'' dedi.

Kıbrıs'tan sonra sıra Türkiye'ye geldi! Türkiye'den sessizce konut toplamaya başladılar

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Şehir plancısından imar planlarındaki sisteme isyan! Artık kazanan siyaset değil, planlama olmalı!

Geri Dön