11 / 05 / 2024

2,5 milyon kişiye müjdeli haber! SGK’da EYT teyakkuzu!

2,5 milyon kişiye müjdeli haber! SGK’da EYT teyakkuzu!

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, deprem nedeniyle ara verdiği çalışmalarına yeni haftada yeniden başlaması beklenirken, SGK’da ise EYT nedeniyle hummalı bir çalışma başlatıldığı görüldü. İşte detaylar…



Türkiye Büyük Millet Meclisi, (TBMM), EYT düzenlemesi 28 Şubat tarihinde Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesini gündeme alacak? Yaklaşık 2,5 milyon kişiyi ilgilendiren yeni düzenleme Meclis'ten geçmesine sayılı günler kalmışken, SGK kurumlarının bahçesine, EYT ile ilgili masa ve tablolar yerleştirilmesi gözlerden kaçmadı.

2,5 milyon kişiye müjdeli haber! SGK’da EYT teyakkuzu!

Ülke genelinde yaklaşık olarak 2,5 milyon kişiyi ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde sona geliniyor. ‘Asrın felaketi’ olarak tanımlanan ve 44 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği deprem afeti sebebiyle çalışmalarına iki hafta ara veren TBMM, 28 Şubat Salı günü mesaiye başlayacak. TBMM’nin ilk gündem maddelerinden biri ise EYT düzenlemesi olacak.

NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

Geçtiğimiz ocak ayı sonunda AK Parti ve MHP milletvekillerinin imzasıyla TBMM’ye verilen teklif için son kritik viraj genel kurulda dönülürken, yaklaşık 2 milyon 250 bin kişinin emekli olacağı düzenlemenin Meclis'ten mutabakatla geçmesi, Mart ayı başında da yürürlüğe girmesi beklenmekte.


Geri Dön