09 / 10 / 2024

25 milyon TL'lik miras için Ozan Balaban gazete ilanıyla aranıyor!

25 milyon TL'lik miras için Ozan Balaban gazete ilanıyla aranıyor!

İzmir 10'uncu Sulh Hukuk Mahkemesi, İzmir Balçova İnciraltı'nda 12 bin 497 metrekare arsayı ortaklığın giderilmesi davası kapsamında satışa çıkardı




Tahmini bedeli 25 milyon TL olan arsanın açık artırması 25 Nisan'da gerçekleştirilecek. Mahkeme tebligat yapmasına rağmen ulaşamadığı Emaar Türkiye Ceo'su Salih Ozan Balaban'ın da aralarında bulunduğu varisleri gazete ilanıyla arıyor.

İzmir 10. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Müdürlüğü'nden

DOSYA NO: 2010/2 Satış
Mahkemece satış sureti ile satılarak ortaklığının giderilmesine karar verilen ve satışı İc. İf. Kanun Hükümlerine göre yapılan olan gayrimenkul izmir, Balçova ilçesi İnciraltı mahallesi tapunun 22J-3b pafta, 62 plan 1315 ada 1 parselinde kayıtlı 12.497.00 m2 alanlı arsa niteliğindeki taşınmaz olup, Taşınmazın kuzeyinde İzmir-çeşme otoban Yan yolu, batısında İnciraltı caddesi doğusunda park ve Kipa güneyinde aynı adanın Mithatpaşa caddesine cepheli boş parseli bulunmaktadır.

Taşınmazın yakın civarında Kipa, Best Buy, Koçtaş, Migros, Palmiye ve Agora gibi alışveriş merkezleri bulunmaktadır. Tüm alt yapı ve çevre düzelme çalışmalarının tamamlandığı alanın ulaşım ve taşıma imkanları çok iyi durumdadır.

Taşınmazın batısında İnciraltı caddesinin diğer yanında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Hastanesi bulunmaktadır.

İmar durumuna göre ise Balçova Belediyesi imar ve şžehircilik Müdürlüğünce düzenlenen 23.03.2010 tarih 754-2252-1839 sayılı imar durumu yazısında taşınmazın' H max= 10,00 M TAKS= 0,50,E max = 1,0 YAPILANMA KOşžULLU M-2 çALIşžMA ALANLARI LEJANTLI YAPIADASINA İSABET ETTİĞİ' bildirilmiştir.

Hissedarlardan Norm ve Tekno Yapı Turizm San. Tic. A.şž hissesi üzerinde  İzmir  6.Asliye Hukuk Mahkemesinin 2009/269 Esas sayılı dosyası ile konulan ihtiyati tedbir ve Basmane vergi dairesi müdürlüğünün haczi bulunmaktadır.

Taşınmaz hissedarlarından Norm ve Tekno Yapı Turizm Sanayi Ticaret A.şž. Hissesi üzerinde Hüseyin Akduman lehine satış vaadi sözleşmesi vardır. Hissedarlardan Mehmet Asaf Atalık mirasçıları Perihan Özyar, şženay Gerçek, Seher Tülay, Ethem ismail, Muhammet Mustafa ve Asaf Dündar Atalık tarafından Ömer Balaban lehine satış vaadi sözleşmesi yapılmıştır.

Ömer Balaban mirasçılarının tesbit olunan adreslerine tebligat çıkarılmışsa da ölü Ömer Balaban Mirasçıları İlter Balaban, Okan Balaban, Zekiye Balaban, Salih Ozan Balaban, Öner Balaban, Yasin Balaban, Sevgi Balaban ve Sezer Balaban'a da satış vaadi ile ilgili olarak ferağ icbar davası açıp açmadıkları, açılmış ise dosya numarasının bildirilmesi, satış vaadi sözleşmesinden doğan haklarının bulunup bulunmadığının var ise işbu ilanın tebliğinden itibaren 7 gün içinde müdürlüğümüze müracaat etmeleri hususu da ilan olunur.

Muhammen kıymeti: 25.000.000,00 TL  dir.

Satış şžartları : ihalesi izmir 10. Sulh Hukuk Mahkemesi duruşma salonunda yapılacaktır.
1.  ihalesi: 25/04/2011 günü saat 14.00-14.10 arasında yapılacaktır. Bu arttırmada verilecek bedel masraflar ile birlikte kıymetinin % 60 mı bulmaz veya alıcısı çıkmaz ise
2.  ihalesi yine aynı mahkemede 10 gün sonra yapılacaktır.
2.ihalesi: 05/05 /2011 günü saat 14.00-14.10 arasında yapılacaktır. Bu arttırmada verilecek bedel masraflar ile birlikte % 40'ının altında satılmayacaktır, ihaleye girmek isteyenler % 20 oranındaki nakti teminatlarını mahkemeden alacakları yazı ile Vakıflar Bankası Adliye şubesinde açılacak hesaba yatırmak zorundadırlar. Satış şartnamesi ilan tarihinden itibaren herkese açıktır, ihaleye girmek isteyenler satış şartnamesini okuıtıuş ve kapsamını aynen kabul etmiş sayılırlar. Satış bedelinden başkaca alım harcı, damga resmi, katma değer vergisi alıcısına aittir, ilan olunur.
Basın: 16955
 


Geri Dön