21 / 05 / 2024

25 temel gıda ürününde fiyat sabitlenecek, Bakan Nebati resmen açıkladı! Un, şeker, yağ...

25 temel gıda ürününde fiyat sabitlenecek, Bakan Nebati resmen açıkladı! Un, şeker, yağ...

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen temel gıda ürünlerindeki fahiş fiyatlar ve yüzde 60'ı geçen enflasyon sonrasında hükümet yeni bir adım daha atıyor. Konu ile ilgili aktarılan detaylara göre, 25 temel gıda ürününde fiyatlar sabitlenecek.



Odakhaber'den Seyit Ahmet Sarıtepeci'nin haberine göre, son zamanlarda sık sık gündeme gelen fahiş fiyatların önüne geçmeyi isteyen ve vatandaşı bir nebze olsun rahatlatmayı hedefleyen AK Parti hükümeti, enflasyon sepetinde olan ve dar vatandaşların temel gıda maddeleri arasında yer alan 25 kalem üründe fiyatları sabitlemeyi hedefliyor.

ARADAKİ FARK NE OLACAK?

Yine son zamanlarda sık sık gündeme gelen üreticilerin zarar etmemesi için çaba harcayan AK Parti kurmayları, devlet sübvansiyon uygulamasına geçecek. Örnek vermek gerekirse, 18 TL'ye satılması gereken bir ürün rafta 10 TL olacak. Aradaki 8 TL'lik fark bedeli ise üreticiye devlet tarafından ödenecek. Toplam 25 üründe fiyat sabitleme fikir olgunlaştıktan sonra zincir marketlerle de görüşmeler yapılacak. 

25 temel gıda ürününde fiyat sabitlenecek, Bakan Nebati resmen açıkladı! Un, şeker, yağ...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada AK Parti ekonomi kurmaylarının un, şeker, yağ gibi temel gıda ürünlerinde fiyat sabitleme çalışmaı ile ilgili olarak şunları dile getirdi:  "Enflasyondaki artışın geçici olduğunu değerlendiriyoruz. Fiyat artışlarının, vatandaşlara sınırlı yansımasına yönelik adımlarımızı atmaya devam ediyoruz. Elektrikte KDV indirimi yaptık. Fahiş fiyat, fiyat manipülasyonu ve stokçuluğa asla izin vermiyor bunun için gerekli tüm önlemleri alıyoruz. Bu kapsamda 40 bini aşkın işletmeyi saha denetimine tabi tuttuk. Enflasyonu yıl sonunda makul bir seviyeye getireceğiz. Enflasyon korumalı tasarruf ürünleri üzerinde çalışıyoruz."

Yumurta fiyatlarına zam kapıda! 1 koli yumurta kaç TL olacak? İşte 11 Nisan 2022 güncel fiyat listesi!

Pirince yüzde 50, salçaya yüzde 71 zam gelecek! İşte A101, ŞOK, MİGROS, Tarım Kooperatifi 11 Nisan 2022 fiyat listesi...

Ayçiçek yağının market rafındaki fiyatını gören şaşkına döndü! Hepsi de yerli marka 3,5 euro


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön