30 / 04 / 2024

25. Vergi Haftası tüm yurtta kutlanıyor!

25. Vergi Haftası tüm yurtta kutlanıyor!

25. Vergi Haftası, 24 Şubat 2014 - 2 Mart 2014 tarihleri arasında tüm yurtta kamuoyuna, mükelleflere, öğrencilere ve de personele yönelik çeşitli etkinlikler ile kutlanıyor...



Gelir İdaresi başkanlığı tarafından yapılan açıklama şöyle;


Verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla her yıl Şubat ayının son haftası Vergi Haftası olarak kutlanmaktadır.


25. Vergi Haftası bu yıl 24 Şubat - 2 Mart 2014 tarihleri arasında tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlanacaktır. Bu kapsamda;


İllerinde 2013 yılında verilen beyannamelerde ilk 3’e giren gelir ve kurumlar vergisi rekortmenlerine ve diğer mükelleflere yönelik düzenlenecek toplantılarda Vergi Haftası anısına hazırlanmış plaketler verilecektir.

Vergi Haftası etkinliklerinde, mükellef hizmetleri hakkında bilgi veren Gelir İdaresi Başkanlığı tanıtım filmi ile Başkanlığın çağrı merkezi olan Vergi İletişim Merkezinin (444 0 189) tanıtım filmi gösterimi yapılacaktır.

Türkiye genelinde 449 Vergi Dairesi, ödev ve yükümlülüklerini zamanında yerine getiren yaklaşık 8.000 mükellefi hafta boyunca işyerlerinde ziyaret ederek beklenti ve önerilerini paylaşacaktır.

Vergi Haftası için hazırlanan;

Verginle Güvendesin,

Verginin Meyvesi Hizmettir

sloganlarının yer aldığı kağıt afişler tüm illerde vatandaşların yoğun olarak bulundukları kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları ve toplu taşıma araçları vb. yerlere asılacaktır.


Futbol, basketbol ve voleybol müsabakalarında sporcular tarafından “Verginle Güvendesin” yazılı pankartlarla maçlara çıkılacaktır.

Vergi Dairesi Başkanlıkları ve Defterdarlıklar bünyesinde üniversiteler, serbest muhasebeci mali müşavirler odası ve diğer meslek odaları ile işbirliği yapılarak vergi konulu seminer ve paneller düzenlenecektir.

Vergi bilincinin geliştirilmesi konusunda bilgilendirmek amacıyla yaklaşık 150.000 öğrenci vergi dairelerine davet edilerek veya okullarında ziyaret edilerek vergi konulu konferanslar verilerek, öğrencilere çeşitli hediyeler verilecektir.

Türkiye genelinde vergi konusunun işlendiği sloganlı afiş yarışması düzenlenmekte ve dereceye giren öğrencilerden birincilere Notebook, ikincilere Fotoğraf Makinası, üçüncülere ise MP4 Müzik çalar düzenlenen törenlerle verilecektir.

Vergi Haftası boyunca Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği çerçevesinde Türkiye genelindeki okullarda öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak başlatılan Vergi Bilincini Geliştirme Eğitimlerine devam edilecektir. Ayrıca okullara “Verginin Meyvesi Hizmettir” sloganının yer aldığı kağıt afişler asılacaktır.

Vergi dairesi çalışanlarının motivasyonunun arttırılması ile çalışanlarla yöneticiler ve mükellefler arasındaki iletişimin geliştirilmesi amacıyla illerde toplantılar, kişisel gelişim seminerleri ve çeşitli sosyal etkinlikler düzenlenecektir.

25.Vergi Haftasında kullanılan tüm görsellere ve yapılacak etkinliklere www.vergihaftasi.gov.tr adresinden ulaşılabilecektir.

Gelir İdaresi Başkanlığı, vergisini ödeyerek ülkemizin gelişmesine katkı sağlayan ve topluma sunulan hizmetlerde payı olan tüm vatandaşlarımıza teşekkür etmektedir.                                                                                                             

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI             

                                                                                                                    

 


Geri Dön