27 / 04 / 2024

Vergi haftası etkinlikleri kapsamında TUBİTAK projesi sunuldu!

Vergi haftası etkinlikleri kapsamında TUBİTAK projesi sunuldu!

25. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında “ Çeşitli Ülke Uygulamalarından Hareketle Türkiye’ de de Mükellef Haklarının Geliştirilmesi ” başlıklı TÜBİTAK projesi 5 mart 2014 günü Bursa'da sunuldu.



25. Vergi Haftası Etkinlikleri çerçevesinde Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Gerçek’in yürütücülüğünü yaptığı TÜBİTAK 112K505 Nolu “Çeşitli Ülke Uygulamalarından Hareketle Türkiye’de Mükellef Haklarının Geliştirilmesi” başlıklı proje, Bursa ve Manisa’da düzenlenen panellerde Vergi Dairesi Başkanlığı çalışanları, meslek mensupları ve kamuoyuna tanıtılmıştır.

Uludağ Üniversitesi İİBF Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Gerçek’in yürütücülüğündeki projede, Uludağ Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Çağatan Taşkın, Celal Bayar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’ndan Yrd. Doç. Dr. Güneş Çetin Gerger, Uludağ Üniversitesi İİBF Maliye Bölümünden Araş. Gör. Feride Bakar ve Araş. Gör. Simla Güzel görev almıştır.


5 Mart 2014 tarihinde Bursa’da düzenlenen panelde sunum yapan Uludağ Üniversitesi İİBF Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Gerçek, Dünyada ve Türkiye’de mükellef haklarının durumu konusunda sunum yapmış, TÜBİTAK Projesi kapsamında Türkiye’de mükellef hakları algısı ve mükelleflerin Gelir İdaresi Başkanlığı’na bakışını belirleyen faktörleri belirlemeye yönelik yaptıkları yapısal eşitlik modellemesi sonuçlarını paylaşmıştır. Elde edilen sonuçlara göre Türkiye’de mükellef haklarının geliştirilmesi ile ilgili yazmış oldukları Vergi Usul Kanunu “Mükellef Hakları” bölüm önerisi ve Gelir İdaresi Başkanlığı yeni “Mükellef Hakları Bildirgesi” tasarımını kamuoyuna açıklayan Prof. Dr. Adnan Gerçek, bu projenin hayata geçirilmesi ile ülkemizde mükellef haklarının geliştirilmesi ve vergiye uyumun arttırılması bakımından faydalı olacağı kanaatinde olduğunu belirtmiştir.



Geri Dön