29 / 04 / 2024

Bağcılar Çevre Haftası etkinliği kapsamında 70 bin fesleğen dağıtıldı!

Bağcılar Çevre Haftası etkinliği kapsamında 70 bin fesleğen dağıtıldı!

Bağcılar ilçesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Çevre Haftası münasebetiyle düzenlenen renkli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. 17. Geleneksel Çevre Haftası Etkinlikleri kapsamında esnafa ve ev hanımlarına, fesleğen dağıtıldı.




17. Geleneksel Çevre Haftası Etkinlikleri kapsamında Bağcılar Ahmet Kabaklı Caddesi’nde çevre yürüyüşü yapıldı. Yürüyüş sırasında esnafa ve ev hanımlarına, fesleğen dağıtıldı. 


Bağcılar ilçesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Çevre Haftası münasebetiyle düzenlenen renkli etkinliklere ev sahipliği yapıyor.


70 BİN FESLEĞEN DAĞITILDI


Ahmet Kabaklı Caddesi’nde düzenlenen çevre yürüyüşü ve fesleğen dağıtımı ilçe sakinlerinden yoğun ilgi gördü. Yürüyüşe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Bağcılar Belediye Başkan Yardımcıları ve Bağcılar Belediyesi Çevre Kulübü üyeleri katıldı. Çevre yürüyüşünde cadde esnafı, vatandaşlar ve ev hanımlarının balkonlardan sarkıttığı sepetlere de fesleğenler bırakıldı. Çevre haftası münasebetiyle Bağcılar genelinde 70 bin fesleğen dağıtıldı. Etkinlik kapsamında okullararası bowling, masa tenisi ve langırt turnuvası düzenlendi.


YÜZLERCE UÇURTMA ÇEVRE İÇİN YARIŞACAK


Çevre haftası etkinliklerinin 4. günü 5 Haziran’da saat 16.00’da yüzlerce uçurtma çevre için yarışacaklar. Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında bulunan arazide gerçekleştirilecek etkinlikte çevreciler en ilginç uçurtma ve en yükseğe uçan uçurtma gibi farklı kategorilerde uçurtmalarını yarıştıracaklar. Aynı gün engelsiz çevre sualtı dalışı ile engelli dalgıçlar dalış yapacak. Etkinliklerin son günü olan 6 Haziran’da Bağcılar Belediyesi Gençlik Merkezi bahçesinde Çevre Şöleni düzenlenecek. Yarışmalarda dereceye giren sporculara ödülleri verilecek. 





Geri Dön