13 / 05 / 2024

Bağcılar Çevre Haftası etkinliği ne zaman

Bağcılar Çevre Haftası etkinliği ne zaman

Bağcılar ilçesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Çevre Haftası münasebetiyle düzenlenen renkli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. 17. Geleneksel Çevre Haftası Etkinlikleri kapsamında esnafa ve ev hanımlarına, fesleğen dağıtıldı.

Bağcılar'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Bakan Kurum tek tek açıkladı: Kira ve taşınma yardımları başlıyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bağcılar'daki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuştu. İşte Bakan Kurum'un o açıklaması...

Bağcılar Belediyesinin Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi'ne onay verildi!

Bağcılar Belediyesi'nin kentsel dönüşüm uygulamalarındaki problemlerin çözülebilmesi, dönüşüm sürecinin iyileşmesi ve bütüncül şekilde yönetiminin yapılması amacıyla hazırladığı "Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi"ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay geldi.

TOKİ Bağcılar 822 konut ihalesi yarın!

İstanbul İli, Bağcılar İlçesi, Demirkapı Mahallesi 822 Konut ve 25 Dükkan İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İkmal İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 14:00'de yapılacak.

TOKİ'den İstanbul Bağcılar'a 822 yeni konut müjdesi!

İstanbul İli, Bağcılar İlçesi, Demirkapı Mahallesi 822 Konut ve 25 Dükkan İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İkmal İşi (E-İHALE) ihalesi 15 Haziran 2020 tarihinde saat 14:00'de yapılacak.

TOKİ'den İstanbul Bağcılar'a 822 yeni konut!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bağcılar'da 822 yeni konut inşa edecek. 

Bağcılar'da imar durumu sorgulaması internetten yapılıyor!

Bağcılar Belediyesi e-belediyecilik uygulamasını başlattı. Böylece vatandaşlar emlak vergisi borcu ödeme, bina, arsa, çevre ve temizlik bildirimi gibi işlemlerini belediyeye gelmeden yapabiliyor.

Bağcılar'a millet bahçesi müjdesi!

İstanbul Havalimanı ve çevre bağlantı yollarının ortasında yer alan Bağcılar'da 150 bin metrekare alana Millet Bahçesi yapılıyor. İlçenin cazibesinin daha da artması planlanıyor.

Şehr-i Bağcılar ve THY Sitesi'nin temeli atıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla Bağcılar’ın “yeni yaşam alanı” Şehr-i Bağcılar ve THY sitesinin temel atma töreni yapıldı.

Bağcılar Devlet Hastanesi'nin otoparkı inşaat nedeniyle kapatıldı!

Bağcılar Devlet Hastanesi'nin otoparkı hafriyat nedeniyle kapatıldı. Hastaneye gelenlerin park yeri problemi olması doğrultusunda çevre sakinleriyle sık sık münakaşa yaşanıyor.

İdris Güllüce Bağcılar’daki kentsel dönüşümü inceledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bağcılar’da devam eden kentsel dönüşüm alanlarında incelemelerde bulundu. Güllüce, incelemelerinin ardından Mahmutbey’de kentsel dönüşüme başlanan alanda bir duvarın yıkımını izledi.

Bağcılar'a 55 dönümlük meydan yapılacak!

Bağcılar'da kentin en büyük meydan dönüşümlerinden biri yapılacak. 220 bin metrekarelik Bağcılar Meydan kentsel dönüşüm imar planı İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından onaylandı.

Bağcılar'a 55 dönümlük meydan yapılacak!

Bağcılar'da kentin en büyük meydan dönüşümlerinden biri yapılacak. 220 bin metrekarelik alanın kentsel dönüşüm planı Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından onaylandı.

Bağcılar Belediyesi, 2014'te 270 milyon 488 bin kilo katı atık topladı!

Her gün 2800 cadde ve sokakta çevre temizliğinin yapıldığı Bağcılar’da 2014'te 270 milyon 488 bin 520 kilogram katı atık toplandı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı 545 kişilik ekip 24 saat çevre temizliği yapıyor.

Bağcılar Çevre Haftası etkinliği ne zaman Haberi

Bağcılar Çevre Haftası etkinliği ne zaman


17. Geleneksel Çevre Haftası Etkinlikleri kapsamında Bağcılar Ahmet Kabaklı Caddesi’nde çevre yürüyüşü yapıldı. Yürüyüş sırasında esnafa ve ev hanımlarına, fesleğen dağıtıldı. 


Bağcılar ilçesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Çevre Haftası münasebetiyle düzenlenen renkli etkinliklere ev sahipliği yapıyor.


70 BİN FESLEĞEN DAĞITILDI


Ahmet Kabaklı Caddesi’nde düzenlenen çevre yürüyüşü ve fesleğen dağıtımı ilçe sakinlerinden yoğun ilgi gördü. Yürüyüşe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Bağcılar Belediye Başkan Yardımcıları ve Bağcılar Belediyesi Çevre Kulübü üyeleri katıldı. Çevre yürüyüşünde cadde esnafı, vatandaşlar ve ev hanımlarının balkonlardan sarkıttığı sepetlere de fesleğenler bırakıldı. Çevre haftası münasebetiyle Bağcılar genelinde 70 bin fesleğen dağıtıldı. Etkinlik kapsamında okullararası bowling, masa tenisi ve langırt turnuvası düzenlendi.


YÜZLERCE UÇURTMA ÇEVRE İÇİN YARIŞACAK


Çevre haftası etkinliklerinin 4. günü 5 Haziran’da saat 16.00’da yüzlerce uçurtma...