29 / 04 / 2024

İstanbul'un fethinin 561. yıl dönümü kapsamında Satranç Turnuvası başladı!

İstanbul'un fethinin 561. yıl dönümü kapsamında Satranç Turnuvası başladı!

İstanbul'un fethinin 561. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Fatih Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu İstanbul Temsilciliği iş birliğiyle, 1453 sporcunun katılımıyla düzenlenen "Satranç Turnuvası Fetih Kupası" başladı...



İstanbul'un fethinin 561. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, 1453 sporcunun katılımıyla düzenlenen "Satranç Turnuvası Fetih Kupası" başladı. 


Fatih Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu İstanbul Temsilciliği iş birliğiyle, Mimar Sinan Stadı'nda gerçekleştirilen turnuvada, sporcular 7 kategoride mücadele edecek. 


Satrancın genç nesiller arasında öğrenilmesi ve yaygınlaşmasını teşvik amacıyla düzenlenen etkinlikte, 1 başhakem, 7 başhakem yardımcısı ve 50 hakem görev yapacak. 


Turnuvaya katılan tüm sporculara madalya, kendi kategorisinde dereceye giren ilk 3 sporcuya ise kupa takdim edilecek. "Büyükler A" kategorisinde dereceye giren ilk 10 yarışmacıya para ödülü, "Büyükler B" ve "Gençler" kategorilerinde dereceye giren ilk 3 yarışmacıya da çeşitli hediyeler verilecek. 


Eleme usulüyle gerçekleştirilen turnuva, yapılan final karşılaşmalarıyla sona erecek. 


AA


Geri Dön