27 / 04 / 2024

Malatya'daki kentsel dönüşüm konutlarında yaşam başladı!

Malatya'daki kentsel dönüşüm konutlarında yaşam başladı!

Malatya Battalgazi'de, Elazığ merkezli olarak 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremden sonra riskli alan şeklinde ilan edilen Şehit Fevzi Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirilen 679 konutta yaşam başladı. 



Malatya'daki Battalgazi Belediyesinin girişimleriyle, Elazığ merkezli olarak 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremden sonra riskli alan olarak ilan edilen toplamda 110 dönümlük alanda kentsel dönüşüm çalışmaları başlatıldı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen toplamda 679 konut, 18 dükkan kurayla hak sahiplerine teslim edildi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada Şehit Fevzi Mahallesi'nin kentsel dönüşüme örnek bir model olduğunu dile getirdi.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada buradaki kentsel dönüşümden sonra diğer mahallelerde oturanların da talepte bulunduklarını dile getiren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, "Vatandaşların çoğu buradaki yapılaşmayı, konutlarının yapısını, şeklini görünce 'Bizim mahallelerimizde, sokaklarımızda ne zaman dönüşüm başlayacak?' diye bizlerden bunu talep ediyorlar. Önümüz kış, kış dönemlerinde inşaatların yapım süreçleri biraz uzayacak. Bahar ayından sonra da hem vatandaşların kendi yapacağı yerinde dönüşüm hem müteahhit eliyle yapılabilecek olan kentsel dönüşümler, diğer yanda belediye olarak başlatacağımız kentsel dönüşümlerle söz konusu bu bölgelerin değişmez denilen, bugün Şehit Fevzi Mahallesi'nin yüzde 70’lik kısmının kaderinin değişmesine öncülük etmişsek ne mutlu bize. Diğer kısımların da değişip dönüşmesine vesile olmamız gerekiyor." dedi. 

Malatya daki kentsel dönüşüm konutlarında yaşam başladı!

DEPREM KONUTLARI NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK?

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen depremlerden sonra yapım çalışmaları süren kalıcı konutları en kısa zamanda teslim etmek için çaba gösterdiklerine değinen  Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla temellerini atmış olduğumuz 600 konut da 12. aya kadar teslim edilecek. Hedefimiz, hızlı ve seri bir biçimde nasıl insanları çadırlardan konteynerlere yerleştirmişsek, konteynerlerden de konutlarına almak. Büyük oranda söz konusu bu sorunu çözmek için elimizden gelen çabayı, bugüne kadar sarf ettiğimiz gibi bugünden sonra da sarf edeceğiz." dedi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Şehit Fevzi Mahallesi Muhtarı Sami Cengil, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümün vatandaşa umut olduğunu dile getirerek, "Kentsel dönüşümle ilgili olumsuz düşüncesi olanlar da olumlu olarak düşünmeye başladı. Söz konusu konutların çok kısa zamanda yapılıp bitmesi, vatandaşa teslim edilmesi bir artıdır." dedi.

Kaş Belediyesi 2 arsa satacak! Antalya'da arsa arayanlar hemen bakın!

Violet Diamond için düğmeye basıldı! Beylikdüzü'ndeki Sakaryalılar Sitesi'nin yerine 328 yeni konut geliyor! 

Belediye bu ilçede 3 bin 787 metrekarelik arsa satacak! İhalesi 29 Kasım'da!


Geri Dön