05 / 05 / 2024

Fetih Kupası

Fetih Kupası

1985 yılında Haliç'te yarım asır sonra, ilk kez kürek yarışları yapılmış. Son kez 1930 yılında yapılan Fetih Kupası Kürek Yarışları, yarım asır sonra Atatürk Köprüsü ile Galata Köprüsü arasında yapılmış.

İstanbul'un fethinin 561. yıl dönümü kapsamında Satranç Turnuvası başladı!

İstanbul'un fethinin 561. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Fatih Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu İstanbul Temsilciliği iş birliğiyle, 1453 sporcunun katılımıyla düzenlenen "Satranç Turnuvası Fetih Kupası" başladı...

Üsküdar Ünalan, Örnek, Esatpaşa ve Fetih mahallelerinin yükseklik sınırlaması plan tadilatı askıda!

Üsküdar ilçesi, Ünalan, Örnek, Esatpaşa ve Fetih Mahallerine yükseklik sınırlamasına ilişkin 1/5000 ölçekli 15.04.2023 tasdik tarihli Revizyon Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

FIFA Dünya Kupası  resmi akıllı telefonu olmuştu! Vivo V25 Kaç TL? 30 Aralık 2022 Fiyat Listesi

Vivo V25 cep telefonuna ilgi Dünya Kupası’nın resmi akıllı telefonu olmasının ardından patlama gerçekleşirdi. Peki Vivo V25’in özellikleri neler? Fiyatı kaç TL? İşte o detaylar…

A101’den Coca-Cola Zero alan Dünya Kupası’na gidiyor! O bilet cebinize nasıl gelir?

Katar’da düzenlenecek FIFA Dünya Kupası’nı stadyumda izlemek ister misiniz? Özellikle sporseverlerin ilgisini çekecek bir kampanya haberi geldi A101’den…  A101 mağazalarından Coca-Cola Zero Sugar 4x1L ürün alan 60 şanslı kişi, Katar'da düzenlenecek FIFA Dünya Kupası’na gidip maç izleyecek.

A101’den Coca-Cola Zero Sugar al, Dünya Kupası’nı Katar’da tribünden izle! Detaylar haberde!

A101 zincir mağazalarından Coca-Cola Zero Sugar 4x1L alan şanslı 60 kişi Katar’da düzenlenecek Fifa Dünya Kupası’na katılma hakkı elde edecek. İşte kampanya detayları!

Kristal Plus 'Trophy Kupası' ödülünü kazandı!

Türkiye’nin lider gayrimenkul firması Kristal Türkiye’nin tüm ofisleri içinde 2. Çeyrek Toplam Ciro Şampiyonu Bursa ofisi Kristal Plus Gayrimenkul olarak "Trophy Kupası" ödülünü kazandı. 

Katar'da FIFA Dünya Kupası'na özel '2022' şeklinde bina inşa edildi!

Katar, 2022'de FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak. Katar'da 2022 Dünya Kupası'na özel inşa edilen '2022' şeklinde bina hizmete açıldı...

2022 Dünya Kupası hazırlıklarının yüzde 75'ini tamamlayan Katar'da kutlama!

2022 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak olan Katar'da, inşaat çalışmalarının yüzde 75'lik kısmının tamamlanması nedeniyle işçilerin katıldığı bir kutlama gerçekleştirildi...

Doha metrosu 2022 Dünya Kupası için hazırlanıyor!

2022 FIFA Dünya Kupası için hizmete girecek Doha metrosu sayesinde taraftarlar aynı gün içinde birden fazla maç seyredebilecek...

Bursa Panorama 1326 Fetih Müzesi açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Osmangazi Panorama 1326 Fetih Müzesi'nin resmi açılışını gerçekleştirdi.

Bağcılar Fetih Camii’nin temeli atıldı!

Bağcılar Belediyesi tarafından entsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımı gerçekleşen Fetih Camii’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Caminin altına 7 araçlık otopark yapılacağı açıklandı.

Bağcılar'da kentsel dönüşümle yıkılan Fetih Camii'nin temeli atıldı!

Konutlardan okullara ve ibadethanelere kadar bir çok alanda kentsel dönüşümün başarılı bir şekilde devam ettiği Bağcılar’da yenilenen son yer Fetih Camii oldu. 

Panorama 1326 Fetih Müzesi görenleri büyülüyor!

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni gezen Uluslararası Panorama Konseyi Başkanı Seth Thompson ve konsey üyeleri müzenin dünyada en üst seviyedeki panoramik müze olduğunu belirtti.

Murat Kurum'dan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ne övgü!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Osmangazi Belediyesi’nin inşa ettiği Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni ziyaret etti.

Fetih Kupası Haberi

Fetih Kupası



Yarım asır sonra, Haliç'te ilk yarış


Son kez 1930 yılında yapılan yarıştan sonra düzenlenen Fetih Kupası Kürek Yarışları dün Atatürk ve Galata Köprüleri arasında yapıldı.


Yarış sırasında deniz polisi zaman zaman Haliç'te trafiği kesti.


   HALİÇ'te yarım asır sonra, ilk kez dün kürek yarışları yapıldı. Belediye Başkanı Bedrettin Dalan'ın izlediği ''Fetih Kupası'' yarışlarının üçünü Fenerbahçe, ikisini de Sümerbank takımları kazandı. 

   Haliç'te, yaklaşık yarım asır sonra sporcular dün yine kürek çektiler. Yarışların Başhakemi Mufahham Elmen, son olarak 1930 yıllarında yapılan kürek yarışlarına katılan sporcuların bugünkülerden çok farklı olduğunu belirtti. O zamanki yarışlara katılan büyük ve ağır kayıkları ancak pehlivan tipli sporcuların çekebildiğini...