16 / 05 / 2024

İstanbul fethinin 561. yıl dönümü kutlamaları

İstanbul fethinin 561. yıl dönümü kutlamaları

İstanbul'un fethinin 561. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Fatih Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu İstanbul Temsilciliği iş birliğiyle, 1453 sporcunun katılımıyla düzenlenen "Satranç Turnuvası Fetih Kupası" başladı...

TOKİ'den iki şehre 4 yeni proje geliyor! 1.561 yeni konut için tarihler tek tek açıklandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, iki şehirde tam 4 yeni proje inşa edecek. TOKİ'nin iki şehirdeki projelerinde 1.561 adet konut yer alacak. İşte TOKİ tarafından hayata geçirilecek olan projeler ile ilgili detaylar..

Renault Megane Sedan Joy'da kaçırılmayacak kampanya! 561 bin 500 TL'den başlayan ÖTV muafiyeti!

Renault yeni kampanyasını duyurdu. Bu kapsamda Renault Megane Sedan Joy, 561 bin 500 TL'den başlayan ÖTV muafiyetli fiyatlarla satışa sunulacak. İşte detaylar...

Mayıs ayında 561 milyon 123 bin TL SED ödemesi yapıldı

İhtiyaç sahibi hanelere çocuklarının masraflarının karşılanmaları için mayıs ayında 561 milyon 123 bin 454 lira Sosyal ve Ekonomik Destek yani SED ödemesinde bulunuldu. İşte detaylar!

Yatırımcılar dikkat! Borsa günü nasıl tamamladı?

Aktarılan detaylara göre, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 3,66 değer kazanarak günü 4.561,94 puandan tamamladı.

DoubleTree by Hilton Istanbul Ataşehir Ağustos'ta açılıyor!

İstanbul Ataşehir'de Brandium AVM'nin hemen yanında faaliyette bulunan Silence Istanbul Hotel'in tabelası değiştirildi. Otel, önümüzdeki Ağustos'tan itibaren hizmet sunacak.

Yeni Eyüp Evleri lansmana özel fiyatlarla satışta! Yeni proje!

İstanbul'un en eski ilçelerinden Eyüpsultan'da yükselen Yeni Eyüp Evleri lansmana özel fiyatlarla satışa çıktı. Projede fiyatlar 561 bin TL'den başlıyor...

İstanbul’un hızlı değerlenen semtleri hangileri?

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, geçen sene İstanbul'da en çok konut satışı yapılan ilçeler ve pandemi sonrası hızlı değerlenen bölgeleri değerlendirdi...

Sultanbeyli'de Aydos Kalesi’nin restorasyonu tamamlandı!

Sultanbeyli'de yer alan tarihi Aydos Kalesi’nin 2010'da başlayan restorasyonu tamamlandı. ‘İstanbul’un fethinin başladığı yer olarak’ ortaya çıkan Bizans eseri tarihi kale, çevre düzenlemesi tamamlanınca halkın ziyaretine açılması planlanıyor.

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın sinyalizasyonunu ASELSAN geliştirecek!

İstanbul metrosunda ASELSAN tarafından geliştirilen sinyalizasyon sistemi kullanılacak. Sistem Kalyon-Kolin-Cengiz Marmaray iş ortaklığı ve ASELSAN işbirliğinde yapılacak...

Haziran ayında konut satışları neden düştü?

İstanbul’da 2019'un ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre 18 bin negatif farkla 91 bin 561 konut satıldı. Gayrimenkul Broker’ı Kemal Keskin; Haziran ayı verileri doğrultusunda ilk 6 aylık konut satışlarını değerlendirdi.

İstanbul'da 2019'un ilk yarısında 91 bin 561 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre; İstanbul'da 2019 yılının ilk yarısında 91 bin 561 konut satıldı. En konut satışı ise Esenyurt'ta gerçekleşti...

16 asırlık tarihi İstanbul surları tehlike altında!

Mega kentİstanbul'un fethinin sembolleri arasında yer alan ve dünyanın en uzun tarihi eserleri arasında gösterilen İstanbul surları, 'istilacı' bitkilerin tehdidi altında.

Tarihi Aydos Kalesi'nin restorasyonunda sona gelindi!

İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde bir tepe üzerinde yükselen ve "İstanbul'un fethinin başladığı yer" olarak bilinen Bizans eseri Aydos Kalesi'nin, 4 yıldır süren restorasyonunda sona gelindi.

İstanbul fethinin 561. yıl dönümü kutlamaları Haberi

İstanbul fethinin 561. yıl dönümü kutlamaları

İstanbul'un fethinin 561. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, 1453 sporcunun katılımıyla düzenlenen "Satranç Turnuvası Fetih Kupası" başladı. 


Fatih Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu İstanbul Temsilciliği iş birliğiyle, Mimar Sinan Stadı'nda gerçekleştirilen turnuvada, sporcular 7 kategoride mücadele edecek. 


Satrancın genç nesiller arasında öğrenilmesi ve yaygınlaşmasını teşvik amacıyla düzenlenen etkinlikte, 1 başhakem, 7 başhakem yardımcısı ve 50 hakem görev yapacak. 


Turnuvaya katılan tüm sporculara madalya, kendi kategorisinde dereceye giren ilk 3 sporcuya ise kupa takdim edilecek. "Büyükler A" kategorisinde dereceye giren ilk 10 yarışmacıya para ödülü, "Büyükler B" ve "Gençler" kategorilerinde dereceye giren ilk 3 yarışmacıya da çeşitli hediyeler verilecek. 


Eleme usulüyle gerçekleştirilen turnuva, yapılan final karşılaşmalarıyla sona...