06 / 05 / 2024

Yatırımcılar dikkat! Borsa günü nasıl tamamladı?

Yatırımcılar dikkat! Borsa günü nasıl tamamladı?

Aktarılan detaylara göre, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 3,66 değer kazanarak günü 4.561,94 puandan tamamladı.



Aktarılan detaylara göre, BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 161,19 puan artarken, toplam işlem hacmi ise 42,3 milyar TL düzeyinde gerçekleşti.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, bankacılık endeksi yüzde 8,37, holding endeksi ise yüzde 3,90 değer kazandı. Paylaşılan detaylara göre, sektör endeksleri arasında en çok kazandıran ise bankacılık olurken, tek kaybettiren de yüzde 0,63 ile turizm oldu.

Yatırımcılar dikkat! Borsa günü nasıl tamamladı?

Yine paylaşılan detaylara göre konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan analistler, ABD ekonomisine ilişkin gelişmelerin varlık fiyatları üzerinde etkili olmaya devam ettiğini kaydederek, ülkede cuma günü açıklanmış olan iş gücü piyasası verilerinin resesyon endişelerini azaltmasına karşın küresel piyasalarda dalgalı bir seyir izlendiğini, Borsa İstanbul'da ise bankacılık hisseleri öncülüğünde pozitif bir seyir izlendiğini kaydetti.

Ayrıca yine verilen bilgiye göre,yurt dışında Çin'de dış ticaret dengesinin öne çıkacağını dile getiren analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 4.360 ve 4.300 seviyelerinin destek, 4.500 puanın direnç konumunda olduğunu da bildirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön