19 / 05 / 2024

Yatırımcılar dikkat! Borsa günü nasıl tamamladı?

Yatırımcılar dikkat! Borsa günü nasıl tamamladı?

Aktarılan detaylara göre, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 3,66 değer kazanarak günü 4.561,94 puandan tamamladı.



BORSA İSTANBUL'DA SEÇİM ÖNCESİ DALGALI SEYİR

Yatırımcılar tarafından merakla takip edilen Borsa İstanbul’da seçim öncesi dalgalı bir seyir gözlenirken, yabancı yatırımcı oranının da rekor düşük seviyelere gerilediği açıklandı. Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan uzmanlar, özellikle 2018'den bu yana geçen 5 sene içerisinde sürekli satış tarafında yer alan yabancı yatırımcıların Türk hisselerine ilgisinin azalmasını, ekonomi politikalarındaki değişiklik ve ‘yatırım yapılabilir’ notun kaybedilmesinden kaynaklandığını kaydediyor.

Yatırımcılar dikkat! Borsa günü nasıl tamamladı?

Dünya Gazetesi’nden Birol Bozkurt’un haberinde, yatırımcılar tarafından merakla takip edilen Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcı oranının tarihi düşük seviyelere gerilediği bildirildi. 2000’li yılların başından bu yana Borsa İstanbul’da yüzde 50 paya sahip olan yabancı oranı son yıllarda hızlı bir düşüş trendine girerek yüzde 30’lu seviyelerin de altına geriledi.

Ayrıca söz konusu haberde son 5 senedir Borsa İstanbul’un yabancı yatırımcıların satış eğiliminde olduğu da belirtildi. Yerli yatırımcı sayısındaki artışa da dikkat çekilerek yerli yatırımcı sayısının 5 milyona yaklaştığı son dönemde yabancı yatırımcı sayısının, toplam içerisinde payının da yüzde 1’lere kadar gerilediği bildirildi.

Borsada yabancı yatırımcı satışta! Son 5 yılda yabancı 13 milyar liralık hisse sattı!

Borsa yatırımcısı 2023’de hayal kırıklığına uğradı! Borsada düşüş trendi ne zaman sona erecek? Kritik viraj neresi?

Yatırımcılar dikkat! Borsa yeni haftaya yükselişle başladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön