27 / 05 / 2024

26 projeye toplam 12 milyon lira destek verildi!

26 projeye toplam 12 milyon lira destek verildi!

78 projeden 26'sı kabul edilerek destek kapsamına alındı Denizli, Aydın ve Muğla'yı kapsayan Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) Alternatif Turizm Programı Proje sözleşmeleri törenle imzalandı.




Alternatif turizm için sunulan 78 projeden 26'sı kabul edilerek destek kapsamına alındı Denizli, Aydın ve Muğla'yı kapsayan Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) Alternatif Turizm Programı Proje sözleşmeleri törenle imzalandı. GEKA'ya bağlı üç ilden gönderilen 78 proje içinden 26 projeye toplam 12 milyon lira destek verildi. Karahayıt Collossae Otel'de düzenlenen imza törenine Denizli Vali Yardımcısı Alp Arslanargun, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, proje sahipleri ve davetliler katıldı. GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, GEKA olarak hedeflerinin Ege Bölgesi turizminin geliştirilmesi ve bölge ekonomisine olan katkısının artırılması olduğunu belirtti. 


Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Başkanı Bülent Karakuş, GEKA'nın turizmin gelişmesi için önemli çalışmalar yaptığını belirtip. "Alternatif turizm bölgemizdeki illerimiz için gerçekten çok önemli bir sektör. Alternatif turizmle bölgedeki canlılığı da üst seviyede tutmalıyız. Alternatif turizmle üç ilimizin de içinde bulunduğu önemli bölgede turizm sadece altı ayla sınırlı kalmamalı" ifadesini kullandı. 


Yeni çağrılar Denizli Vali Yardımcısı Alp Arslanargun ise, GEKA'nm yeni buıeyman Aiata kuruımasına rağmen çok başarılı çalışmalar yaptığını vurgulayıp, "Uzman personeli ve bölgeye hakim yapısıyla bugün hep birlikte katıldığımız bu imza töreni de bunun bir göstergesi. 


Üç ilin sosyal ve kültürel değerlerini de içine alan bu alternatif turizm çeşitlerinin desteklenmesi ile ilgili önümüzdeki günlerde GEKA'dan yeni çağrılar yapılacak. 


Yatırımcılarımızı ve girişimcileri hazırlayacakları projelerle kurumumuza başvurmalarmı istiyoruz" diye konuştu. Törenin sonunda kabul edilen projelerin sahipleri tarafından sembolik dev sözleşmeye imza atıldı. Proje sahiplerine Vali Yardımcısı Arslanargun ve diğer davetliler tarafından plaket verildi. 


Posta


Geri Dön