09 / 05 / 2024

265,4 milyar liralık kamu borcu yapılandırıldı!

265,4 milyar liralık kamu borcu yapılandırıldı!

Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı vergi dairelerine gelen başvurular kapsamında 265,4 milyar liralık alacağın yapılandırması yapıldı. İşte detaylar...



AA muhabirinin Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığından edindiği son dakika bilgisine göre, vergi daireleri ve sosyal güvenlik müdürlüklerine ödemesi yapılacak borçlar başta olmak üzere çok sayıda kurumun alacağının yapılandırıldığı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun'dan faydalanmak için son döneme girildi.

Yapılandırma düzenlemesinden faydalanmak için tanınan başvuru süresi 31 Mayıs'ta, ilk taksit ödeme süresi ise 30 Haziran'da tamamlanacaktı. Cumhurbaşkanı Kararı ile söz konusu süreler birer ay uzatıldı.

TAKSİT ÖDEME SÜRESİ UZATILMIŞTI

Bu kapsamda, başvuru süresi 3 Temmuz'da (30 Haziran'ın Kurban Bayramı tatiline denk gelmesi sebebiyle), ilk taksit ödeme süresi ise 31 Temmuz'da tamamlanacak.

Kanun kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı vergi dairelerine 4 milyon 524 bin 66 mükellef başvuru gerçekleştirdi ve bu kapsamda 6 milyon 639 bin 482 yapılandırma dosyası oluşturuldu.

Kanun kapsamında bu zamana kadar 265 milyar 379 milyon 176 bin TL'lik alacak yapılandırılırken 20 milyar 725 milyon 946 bin 126 TL'lik tahsilat yapıldı.

265,4 milyar liralık kamu borcu yapılandırıldı!

SÜRE UZATIM İMKANI BULUNMUYOR

Başkanlık yetkilileri, kanun hükümlerinden faydalanmak isteyen vatandaşlara 3 Temmuz'a kadar başvurması çağrısı yaptı. Kanun gereğince sürenin uzatılması imkanı söz konusu olmayacak.

Ayrıca, kanun kapsamında yapılandırılan borçlar peşin ya da taksitler halinde ödenecek.

Kanunda taksitle yapılacak ödemeler için geçmiş kanunlardan değişik düzenleme gerçekleştirilmiş ve taksitlerin aylık dönemler halinde ödenmesi esası getirilmişti.

Cumhurbaşkanı Kararı ile sadece ilk taksitin ödeme süresi uzatılırken taksitle ödemeyi tercih edenlerin temmuz ayında ilk ve 2'nci taksitlerini birlikte ödemesi gerekecek.

TOKİ'den aylık 4 bin 368 TL taksitle konut için son başvuru tarihi yarın! Bu fırsatı sakın kaçırmayın!

Asgari ücrette alım gücü arttı! Alınabilen ekmek, çay, makarna, şeker, yağ miktarları yükseldi! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön