28 / 04 / 2024

2,7 milyon liraya mal olan kutu menfez çalışmaları yağmur nedeniyle çöktü!

2,7 milyon liraya mal olan kutu menfez çalışmaları yağmur nedeniyle çöktü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne 2.7 milyon liraya mal olan kutu menfez çalışmaları yoğun yağmur sebebiyle çöktü. Yollarda su birikintilerinin oluşturduğu göçüklere itfaiye ve belediye ekipleri tarafından müdahale ediliyor..



İZMİR ve Ege, bayramın ikinci günü yağmura teslim oldu. İzmir'de özellikle Buca'da yüzme bilmeyenler caddelerden geçemedi. Yağmurun ilk gününde Buca'daki Mehmet Akif ve Menderes caddelerinin adeta göle dönmesi, akıllara Büyükşehir Belediyesi'nin "Buca'da yağışlar kâbus olmayacak" sloganıyla başlattığı 2,7 milyon liralık projeyi akla getirdi. 


Buca Şirinyer'dc geçen kış sağanak yağmurlarda yaşanan su baskınları nedeniyle eleştirilerin hedefi olan Aziz Kocaoğlu, Ağustos ayında açlığı ihaleyle su baskınlarını önlemeyi amaçlamıştı. izmir Büyükşehir Belediyesi'ne 2.7 milyon liraya mal olan çalışmalar, ilk yağmurda yeterli olmadığını gösterdi. 

18 Ağustos 2013'te Barankaya isimli inşaat firmasına verilen ihalede, hedef Şirinyer'deki göllenmelerin sonlandırılmasıydı. Çalışmalar sırasında Büyükşehir Belediyesi, '"Şirinyer Mehmet Akif Caddesi'nde başlanan yağmur suyu ve atık su kanal çalışmaları tamamlandığında. her şiddetli yağışla Şirinyer Pazaryeri ve Tansaş önünde yaşanan su baskınları sona erecek; 2.7 milyon liraya mal olacak çalışmalar, trafik akışını rahatlatmak için etap etap yürütülecek" şeklinde duyurulmuştu. 

Bayramın ikinci günü akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur, Şirinyer'de değişen hiçbir şeyin olmadığım ortaya koydu. 



BUCA HALKI ŞİKAYETÇİ 


Bucalılar, Ağustos'ta başlayan ev Ekim başında sonra eren kutu menfez çalışmalarının işe yaramadığım görünce, şikayetlerini dile getirdi. 


ARAÇLAR YOLDA KALDI 


Yazdan kalma günler Kurban Bayramı'nın ikinci günü yerini sağanak yağmura bıraktı. Zaman zaman şiddetli rüzgarın da etkili olduğu İzmir'de yollar su ile doldu. 


Kentin tüm ilçelerinde yollar tekrardan sular ile dolmaya başladı. Sağanak yağış, basta Buca ilçesi'ne bağlı Şirinyer semti ile Bornova ilçesi'ne bağlı Çınarlı Semti olmak üzere kentin diğer ilçelerini olumsuz etkiledi. Saat 02.00 sıralarında Şirinyer Parkı karşısı Menderes Caddesi'ni dolduran su nedeniyle bazı araçlar yolda kaldı. Yoldaki su düzeyinin yükselmesi üzerine caddedeki araç trafiği yaklaşık 1 saat boyunca durdu. 

Sürücüler bulundukları şeritten geri dönerek başka güzergahlardan evlerine dönmek zorunda kaldı, duruma tepki gösterdi. 


ÇUKUR OLUŞTU


Bornova Çamdibi Kamil Tunca Bulvarı üzeri Kartal Durağı önündeki anayolun sağ tarafında bulunan alanda, zemininde yumuşamasıyla birlikte yaklaşık 1 metre derinliğinde krateri andıran çukur oluştu. Bulvarın bitişiğindeki Ziya Paşa Caddesi ve kaldırımda oluşan küçük çukurlar ise köstebek yuvasını andırdı. Bölgedeki esnafın fark ederek etrafını kasalarla çevirmesi üzerine, olası bir kaza yaşanmadı. 


KÜÇÜK ÇAPLI SU BASKINLARI


Yollarda oluşan su birikintisi ile göçük nedeniyle meydana gelen çukurlar üzerine itfaiye ve belediye ekipleri çalışma başlattı. Yollardaki sular tahliye edildi, mazgallar temizlendi. Sabaha kadar aralıklarla süren sağanak yağmur nedeniyle kentin çeşitli semtlerinde bulunan ev ve işyerinde 50'ye yakın küçük çaplı su baskını görüldü. 

Meteoroloji  İzmir  Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kentteki yağmurun yarın sabah saatlerine kadar süreceğini giderek etkisini yitireceğini belirtti. 

Yetkililer ayrıca şu ana kadar kent merkezine 47.4 kilogram yağmur suyunun düştüğünü açıkladı. 


Onurcan UYGUR / Yurt Gazetesi Ege



Geri Dön