Ekonomi

28 Ekim özel sektörde resmi tatil mi? 28 Ekim Cuma günü ek mesai ödemesi yapılacak mı?

28 Ekim özel sektörde resmi tatil mi? 28 Ekim Cuma günü ek mesai ödemesi yapılacak mı? soruları 28 Ekim’e az bir zaman kala sorulmaya başladı. İşte araştırılan yanıtlar!Zorunlu mesai yapma durumunda olan kişiler için ise ekstra ücret ödenecek

28 EKİM DEVLET KURUMLARINDA ÇALIŞANLAR İÇİN YARIM GÜN MÜ?

Devlet kurumlarında çalışan kişiler için 28 Ekim Cuma günü öğleden sonra mesai yapılmayacak. Zorunlu mesai yapma durumunda olan kişiler için ise ekstra ücret ödenecek.

İşte diğer detaylar…

28 EKİM ÖZEL SEKTÖRDE YARIM GÜN MÜ OLACAK?

Özel sektör çalışanları da 28 Ekim gününün yarım gün olup olmayacağını araştırıyor.  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın resmi tatil niteliği taşıması nedeni ile 28 Ekim Cuma günü özel sektör çalışanları öğle saatlerinden itibaren çift mesai üzerinden ücretlendirilecek.

29 EKİM RESMİ TATİL Mİ?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı olmasından dolayı resmi tatildir. 1923 yılında Cumhuriyetin ilan edildiği için 29 Ekim günü Ulusal Bayram olarak kutlanmaktadır. Türkiye'nin içinde ve dışında Devlet adına sadece bugün tören yapılmaktadır.

28 EKİM RESMİ TATİL Mİ?

Cumhuriyet Bayramı'nın ulusal bayram olmasından dolayı 28 Ekim öğleden sonra ve 29 Ekim tam gün olmak üzere bir buçuk gün resmi tatil olarak kabul edilmektedir.

28 Ekim Cuma günü öğleden sonra kamu kurum ve kuruluşlar çalışmayacaktır. Resmi tatil olduğu için öğlene kadar mesailer sürecektir.

28 EKİM CUMA BANKALAR AÇIK MI KAPALI MI?

Tüm bankalar, 28 Ekim 2022 Cuma günü öğlene kadar mesai yapacak. Öğleden sonrasının resmi tatil olması nedeniyle bankaların çalışma saatleri bu şekilde düzenlendiği belirtildi.

EFT VE HAVALE NE ZAMAN HESABA GEÇER?

28 Ekim öğleden önce yapılan EFT ve Havale işlemleri hesaba geçecektir ancak öğleden sonra yapılacak olan işlemler ise ilk işlem gününde hesaba geçecektir.

29 EKİM CUMARTESİ GÜNÜ BANKALAR TATİL Mİ?

Bu yıl hem 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi tatil hafta sonuna denk geliyor. Hem 29 Ekim olması hem de bu tarihin hafta sonuna denk gelmesinden dolayı bankalar hizmet veremeyecek.

28 EKİM'DE EFT YAPILIR MI?

Cumhuriyet Bayramı olmasından dolayı 28 Ekim tarihi saat 13.00'dan sonra 29 Ekim sonuna kadar resmi tatil uygulaması sürecek.  EFT işlemleri hafta sonu olduğu gibi resmi tatillerde hesaplara geçme işlemi yapılmayacak. 28 Ekim saat 13.00'ten sonra yapılan EFT işlemleri bir daha 31 Ekim Pazartesi günü hesaplara geçecektir.

Hisseli tapulu ev alınır mı?

2022 TOKİ İstanbul’da nerede yapılacak?

TEB’ten CEPTETEB’lilere inanılmaz kampanya! Anında 300 TL’ye varan nakit iade!