Ekonomi

283 otel konkordato istedi 104’ünden 25’i sonuçlanmış oldu!

Turizm alanında, salgın zamanında zirve yapmasının ardından azalma eğilimine giren konkordato taleplerinde, bu sene yaşanan hızlı artışlar dikkati çekmektedir.

Ülke genelinde vergi paketi, sektörde FTI Grubu’nun iflasının neden olduğu sorunlar ve getirdiği maliyetler konuşulurken otellerin konkordato başvuruları arttırmaktadır. Buna göre, beklenen sezon dolulukları yakalanamadı. Fiyat indirimlerine gidilince kârlılık düştü. Borç ödemelerinde sıkıntıya düşen oteller konkordatoya başvuruyor. Geçen yıl toplamında 36 olan konkordatoya giden otel sayısı bu yıl ilk 5 ayda 23’e kadar ulaştığı kaydedildi.

Ekonomim'de yer alan habere göre, sektör temsilcileri sezona göre beklenen dolulukların yakalanamaması nedeni ile fiyat indirimlerine gidilmesi sene sonu kârlılıklarında düşüşe bu da ödemelerde sıkıntıya neden olacağı belirtiliyor.

Borçlarını ödemekte zorlanan ve önümüzdeki dönemde de zorlanacak olan oteller iflası önlemek için çareyi konkordato ilan etmekte buluyor. Küresel salgın (Pandemi) ortamında 2019 yılında konkordatoya başvuran otel sayısı 76 ile zirveye ulaşmıştı. Daha sonraki yıllarda düşüşe geçen konkordato başvuruları yeniden yükselişe geçti. Konkordatotakip.com sitesinin Basın İlan Kurumu verilerinden derlediği bilgilere göre, 2023 senesi toplamında konkordatoya giden otel sayısı 36 iken bu senenin ilk 5 aylık döneminde 23 otel konkordato isteminde bulunduğu ifade edildi.

Konkordato başvuruları kabul edilenlerden çok azı süreci tamamlayabiliyor. 2018 yılından bu senenin ilk 5 aylık dönemine kadar 283 otel konkordato başvurusunda bulundu. Bunlardan geçici süre verilen 104’ünden yalnız 25’i konkordato sürecini başarıyla tamamlayabildi. Bu zamanda konkordato başvuruları kabul edilip süre verilenlerden 11’i iflas etti.

Labranda Ephesus konkordatoya gitti Bu arada İzmir Efes/Pamucak’taki 5 yıldızlı Labranda Ephesus Princess oteli konkordato talebinde bulundu. Otelin sahibi Efes Prenses Turizm ve Otelcilik A.Ş’ye üç ay geçici süre süre verildi.

MP de konkordato istemişti İflas eden FTI Group’un otelcilik birimi olan Meeting Point Hotels’in ise (MP) konkordato istemi reddedildi. Türkiye, İspanya, Yunanistan ve diğer ülkelerde 50 otelin işletmecisi olan MP ifl as ettirilmesi yerine şirketin kurtulabileceği gerekçesi ile konkordato başvurusunda bulunduğu kaydedildi.

Ev sahipleri konutlardan kar elde etti mi? İşte o hesap! 

4 milyon emekliye sıfır zam şoku! Hesap kitap yapıldı, görenler inanamadı!

Emeklinin Temmuz 2024 zammında son dakika! En düşük emekli maaşlı için hesap kitap yapıldı, rakam ortaya çıktı!

Türkiye Bankalar Birliği uyardı: Banka hesap sahipleri ve IBAN kullananlar dikkat!