05 / 05 / 2024

2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı?

2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı?

2b arazilerdeki "2b" ifadesi 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir açıklama olarak biliniyor. Peki, 2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı? İşte tüm merak edilenler..



3 yıl süreyle Hazine taşınmazını kullanan çiftçilere başka şart aramadan bu araziyi kiralama imkanı da getirildi. Bu sayede 10 yıllık süreyi dolduran çiftçiler bu arazileri satın alabilme hakkına sahip olacaklar.  

2B arazisine ev yapılır mı?

Orman köylüsü dışında üçüncü kişilere satışı yasak olan 2B arazilerine ev yapılabiliyor. Kadastro işlemi yapılan ve orman alanlarından çıkarılan 2B arazilerini yalnızca oradaki köylüler alabiliyor. Köylülerin temel ihtiyaçları da devlet tarafından karşılanıyor. 

Türkiye'nin farklı şehirlerinde yer alan 2B arazilerin satın alınmasının ardından tapusu çıkarılabiliyor. 2B arazilerin tapusu çıkarıldıktan sonra isteğe bağlı olarak ev de yapılabiliyor. 2B arazilere ev yapmanın da bazı şartları bulunuyor. Özellikle tarla vasfı olan arazilerin yaklaşık 5 bin metrekarenin altına inmemesi gerekiyor.

2B arazi satışı 2022 nasıl yapılacak? 2B arazisi nasıl alınır?

2B arazi satışı için başvurular uzadı mı? 2B arazi satışında son gün ne zaman?

2B arazi satış başvurusu nasıl yapılır? İşte gerekli belgeler!

2B arazi kiralanabilir mi? 2B arazi nasıl kiralanır?


Geri Dön