04 / 05 / 2024

2B arazi satışı için başvurular uzadı mı? 2B arazi satışında son gün ne zaman?

2B arazi satışı için başvurular uzadı mı? 2B arazi satışında son gün ne zaman?

Türkiye genelinde yer alan ve orman vasfını kaybetmiş olan hazine arazileri 2B arazisi olarak ifade ediliyor. 2B arazilerin satışına dair önemli gelişmeler yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2B arazilerinin satışının uzatıldığını duyurdu. İşte tüm detaylar..



2B arazi satışı için başvurular uzadı mı?

7394 sayılı “Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” ile “Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”, 15 Nisan 2022 tarihli ve 31810 sayılı Resmî Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe konuldu. 

Bu kapsamda 2/B ve tarım arazilerinin hak sahiplerine satışında başvuru ve ödeme süresi 31 Aralık 2022'ye kadar uzatıldı. 

2B arazi satışı için başvurular uzadı mı? 2B arazi satışında son gün ne zaman?

2B arazisi satın alınabilir mi?

Türkiye genelindeki 2B arazilerinin satın alınması ile birlikte köylü vatandaşların elektrik, su, doğalgaz ve telefon gibi temel ihtiyaçları da devlet tarafından karşılanıyor. 2B arazilerinin satın alınabilmesi için defterdarlık, Ziraat Bankası şubeleri ve ya Mal müdürlüklerine başvuru yapılabiliyor. Bunun yanı sıra 2B arazisi almak isteyen kişiler Ziraat Bankası'nın internet bankacılığı şubelerinden de başvuru işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar. 

2B arazi satışı 2022 nasıl yapılacak? 2B arazisi nasıl alınır?

2B arazi satış başvurusu nasıl yapılır? İşte gerekli belgeler!

2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı?

2B arazi kiralanabilir mi? 2B arazi nasıl kiralanır?


Geri Dön