02 / 05 / 2024

2B arazilerinin satışı hakkındaki yasa teklifi tartışıldı!

 2B arazilerinin satışı hakkındaki yasa teklifi tartışıldı!

2-B arazilerinin satışına yeni düzenleme getiren yasa teklifinin 1. maddesi üzerindeki görüşmeler tamamlandı...




2-B arazilerinin satışına yeni düzenleme getiren yasa teklifinin 1. maddesi üzerindeki görüşmeler tamamlandı. 

     Madde üzerinde söz alan MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'nin söz konusu arazileri kullananlara işgalci demesinin haksızlık olduğunu söyledi. 

     2-B arazilerinin 400 metrekareye kadar olanlarının rayicinin yüzde 50 indirilecek olmasını eleştiren Şandır, ''Devlet bu kadar muhtaç duruma mı düştü- Memurun maaşını ödeyemiyorsunuz da dar gelirli insanların vereceği üç kuruşa mı tenezzül ediyorsunuz- Gelin tamamını yüzde 50 indirelim'' diye konuştu. 

     Değerli yerlerdeki satışa konu 2-B arazilerinin zaten vatandaşın elinden çıktığını ve rantiyecilerin eline geçtiğini savunan Şandır, ''Onlara yüzde 20'lik indirim yaparak ilave rant mı çıkartıyorsunuz- Bu suçlama altında kalırsınız'' dedi. 

     CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer de teklifin 2-B arazilerinin satışında farklılık yarattığı ve adaletsizliğe yol açtığını ifade ederek, ''Hükümetin gerçekten parayla ilgili bir tasarrufu mu var, yoksa toplum yararına mı bu düzenlemeyi yapıyor-'' diye sordu. 

     Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz,  TOKİ  ve belediyelerin ortak çalışması konusunda, İstanbul'un Beykoz, Çekmeköy, Şişli, Pendik, Arnavutköy ve Eyüp ilçelerinde proje alanı ilan edilen yerler olduğunu söyledi. 

     Bakan Yılmaz Hatay, Bursa, Muğla, Kocaeli, Sakarya, Samsun ve Antalya'da proje alanı ilan edilen bölgeler de olduğunu belirterek, buralarda 15 bin 102 2-B arazisi bulunduğunu kaydetti. 

     Arazilerin satışına ilişkin başvuru süresinin uzatılmayacağının altını çizen Yılmaz, 26 Şubat'a kadar başvurulmaması halinde hak sahipliğinin kaybedileceği uyarısında bulundu. 

     Madde üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasıyla oturuma ara veren Başkanvekili Güldal Mumcu, aranın ardından komisyonun yerini almaması üzerine birleşimi saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı. 


AA


Geri Dön