27 / 04 / 2024

2B arazisi son başvuru tarihi 2017!

2B arazisi son başvuru tarihi 2017!

2B ve Hazine'ye ait tarım arazileri için başvuru ve ödeme süresi Bakanlık tarafından alınan karar ile uzatılmıştı. Peki, 2B arazisi son başvuru tarihi 2017 ne zaman?



2B ve Hazine'ye ait tarım arazileri için başvuru ve ödeme süresi 7 Mart'ta sona erecekti. Ancak alınan karar ile bu süre uzatılmıştı. Peki, 2B arazisi son başvuru tarihi ne zaman?


2B arazisi son başvuru tarihi 7 Eylül. Buna göre 2B ve Hazine'ye ait tarım arazileri için başvuru ve ödeme süresi 7 Eylül’de bitecek.


200 bin kişiye verilen ikinci şans için son 1 hafta bulunuyor. Bu süre içinde başvuru ve ödemelerin gerçekleşmesi gerekiyor. 


Kimler yararlanabiliyor?

2/B arazisi satın almış ancak taksitinin 2 tanesini aksatan, 2/B arazisine başvurmuş ancak 3 ay içinde peşinatını yatırma tebligatına uymayarak peşinatı yatırmamış ve 2/B arazisinde ikamet ettiği halde satın alma talebinde bulunmayan kişiler bu şanstan yararlanabiliyor.


Satış bedeli, 3 aylık sürenin bittiği günden ödeme yapacağı güne kadar geçecek süre için Türkiye İstatistik Kurumu'nun aylık tüketici fiyatları endeksi toplamında artırılarak hesaplanacak.  Vade farkı, 2/B arazisine talip olup peşinatı ödemeyenlere de uygulanacak.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön