29 / 04 / 2024

3 bin 340 TL hesaplara yatacak! Perşembe günü başlıyor! Her ay PTT'den almayı unutmayın!

3 bin 340 TL hesaplara yatacak! Perşembe günü başlıyor! Her ay PTT'den almayı unutmayın!

Dar gelirli vatandaşları yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Son gelen habere göre Perşembe günü banka hesaplarına 3 bin 340 TL yatırılacağı duyuruldu. İşte ayrıntılar...



EVDE BAKIM MAAŞI KİMLERE VERİLİR?

Aile ve Sosyal İşler Bakanlığı bütçesinden aylık olarak ödenen Evde bakım ücreti, bakıma muhtaç hasta, yaşlı ve engelli  ailelerine ödenmektedir. Ancak, evde bakım aylığının amacının bakıma muhtaç kişinin ihtiyaçlarını bir ölçüde karşılamak olduğu unutulmamalıdır. Yani dolaylı  da olsa bakıma muhtaçlara ödeniyor. 

3 bin 340 TL hesaplara yatacak! Perşembe günü başlıyor! Her ay PTT den almayı unutmayın!

2022 EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

Evde bakım parası  altı ayda bir enflasyon oranında artırılır. 2022 yılında devlet 3 bin 340 lira vde bakım maaşı ödüyor. Ocak 2023'ten itibaren evde bakım ödeneği yeniden artırılacak. Enflasyon verileriyle birlikte evde bakım maaşı yeniden tanımlanacak. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön