02 / 05 / 2024

3 bin 817 deprem konutu kayıp iddiası!

3 bin 817 deprem konutu kayıp iddiası!

Depremzedeye kura çekilişleriyle toplamda 45 bin 321 konut dağıtıldığı açıklanırken, gerçekte dağıtılan konut sayısının 41 bin 504 olduğu iddia edildi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...





Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat depremlerinden etkilenen toplamda 11 şehirde konut yapım çalışmaları hız kesmeden devam ederken çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı. Paylaşılan detaylara göre  Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki geçen ay kurası çekilen 46 bin konutun hak sahiplerine dağıtıldığını açıklamıştı.

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre AFAD kurası çekilen konut sayısını 45 bin 321 şeklinde açıklarken, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın konu ile ilgili olarak yayımlamış olduğu raporda dağıtılan kuralı konut sayısının 41 bin 504 olduğu belirtildi. Cumhurbaşkanlığı verileri kurayla dağıtıldığı belirtilen 3 bin 817 konutun hangi şehirde kimlere dağıtıldığı konusunda büyük bir soru işaretine neden oldu. CHP Yerel Yönetimlerden ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, kayıp olduğu iddia edilen toplam 3 bin 817 konutun kimlere dağıtıldığının açıklanmasını talep etti.

3 bin 817 deprem konutu kayıp iddiası!

Strateji ve Bütçe Başkanlığı (SBB), “Kahramanmaraş ve Hatay Depremleri Yeniden İmar ve Gelişme Raporu” adlı kapsamlı bir çalışma yayımlarken söz konusu raporda depremzedeler için toplanmış olan paralardan şehir bazında yapılan harcamalara kadar detaylı bilgilere yer verildi. Fakat AFAD verileri kullanılarak hazırlanan raporda çok sayıda çelişkili rakamın olduğu iddia edildi.


Söz konusu raporda depremden zarar gören toplamda 11 şehirdeki hak sahibi sayısı tablolarda 387 bin 776 kişi şeklinde görünürken Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı raporunun detay açıklamalarında hak sahibi sayısı 324 bin 433’e indirildi.

Hazırlanan bu raporda, konut hakkı olan kişi sayısının neden 63 bin 343’e düşürüldüğüne ilişkin herhangi bir bilgiye yer verilmedi. Yine aynı şekilde kuraya katılacak kişi sayısının tablolarda 130 kişi eksiltilerek 207 bin 586’ya düşürüldüğü iddia edilirken, kurada dağıtılacak konut sayısının da tablonun toplamında 45 bin 321 gösterildiği öne sürüldü. Oysa tablodaki verilerin toplamının gerçekte 41 bin 504 şeklinde olduğu ortaya çıktı.
 

İki dev kurumdan son dakika kredi açıklaması! Tüketici kredisi kullanımı...

2024 iftar menüleri resmen fırladı! Geçen sen 400 TL olan bir iftar menüsünün bu seneki fiyatı görenleri şok etti

İstanbul ve Kırklareli'de son dakika arsa fırsatı!


Geri Dön