05 / 05 / 2024

3. havalimanı sektörü hareketlendirecek!

3. havalimanı sektörü hareketlendirecek!

İsviçreli AMAC Aerospace kurucusu Kadri Muhiddin, 3. havalimanının devreye girmesiyle pazarın daha da hareketleneceğini belirtti...



İsviçreli AMAC Aerospace, Milas-Bodrum Havalimanına 15 milyon dolarlık yatırımla bakım merkezi açtı.  Şirketin kurucusu Kadri Muhiddin, Türkçe Bodrum cennet diyerek şunları söyledi: "Buraya iş adamları özel jetleriyle geliyor. Tatillerini yapıyor. Uçaklar tatil boyunca Milas-Bodrum Havalimanında kalıyor. Kurduğumuz tesiste iş adamları beklerken tüm bakım işlemleri gerçekleştiriliyor. Ülke ekonomisine katkıda bulunuyor."

Hürriyet'te yer alan habere göre, Muhiddin, 3. havalimanının devreye girmesiyle pazarın daha da hareketleneceğini söyledi. Muhiddin, "Türkiye sektörümüz için umut ve istikrar vadettiği için bu yatırımı yaptık. İlerleyen yıllarda sektörün çok daha fazla gelişeceğini ön görüyoruz. Bu nedenle de hangar yatırımlarımızın sayısını da artırmayı ve ilerleyen yıllarda kapasitemizi büyütmeyi hedefliyoruz. Özellikle 3. havalimanının da devreye girmesi Türkiye için büyük önem taşıyor. Londra, New York, Moskova ve Paris gibi birçok büyük şehirde birden fazla havalimanı var. Türkiye havacılıkta gelişmeye devam ederken biz de yatırımlarımızla buna destek olacağız" ifadelerini kullandı. 


Geri Dön