28 / 04 / 2024

3. Havalimanı'nda yeni ortak çok zor!

3. Havalimanı'nda yeni ortak çok zor!

Limak'ın Başkanı Nihat Özdemir, inşaatı devam eden 3'üncü Havalimanı'na ortak almayla ilgili işlettiğimiz havalimanlarına teklifleri düşünürüz ama 3'üncü havalimanı için kolay değil" dedi.



Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal binasının inşaatı için Kuveyt’te düzenlenen kredi anlaşmasının imza töreni sonrası açıklamalarda bulunan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 3’üncü Havalimanından, Gaziantep Çimento’ya, savunma sanayimdeki iş birliğinden genel Türkiye ekonomisine kadar birçok konuda değerlendirme yaptı. 

En stratejik yapı
Nihat Özdemir, tamamlandığında dünyanın en büyük havalimanı olacak İstanbul Yeni Havalimanının açılışına 8 ay kadar bir süre kaldığını; projenin işletme ve yapımını üstlenen ortaklardan biri olduklarını hatırlattı. Antalya Havalimanında IC hisselerinin TAV tarafından satın alınması hatırlatılarak “29 Ekim 2018’de ilk etabı açılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı ile ilgili yabancı bir şirket, gelecekte ortaklık için çok iyi bir teklifle kapınızı çalarsa ne yaparsınız?” sorusuna Özdemir, “İşlettiğimiz Kosova’ya ve Dakar Havalimanlarına iyi bir teklif gelirse oturup konuşuruz ama İstanbul Yeni Havalimanı Türkiye Cumhuriyeti adına en stratejik yapı... Enerji ve ulaştırmada çok önemli stratejik yatırımlar var. Almanya’nın Lufthansa’yı satması kolay mıdır? Bu da öyle bir şey... Biri geldi, THY’ye talip oldu, değeri diyelim 6 milyar dolar, onlar 12 milyar dolar verdi. Devlet bunun satılmasına müsaade eder mi? Etmez. Örneğin, enerji santralleri ve bizim Hamitabat Termik Santrali Türkiye’nin enerji sigortası olan bir yer...” cevabını verdi.

Özdemir, İstanbul Yeni Havalimanının altyapı işleri için tüm dünyadan önemli şirketlerin kapılarını çaldığını da söyleyerek, “Bütün ülkelerden büyük ilgi var” diye konuştu.


Geri Dön