29 / 04 / 2024

3. köprü güzergahı projeleri İBB Meclisi'ne geldi!

3. köprü güzergahı projeleri İBB Meclisi'ne geldi!

İstanbul Boğazı'na yapılması planlanan '3. Köprü ile Bağlantı Yolları Projesi' Büyükşehir Meclisi gündemine geldi



İSTANBUL Boğazı'na Garipçe ve Poyrazköy arasında yapılması planlanan '3. Köprü ile Bağlantı Yolları Projesi' Büyükşehir Meclisi gündemine geldi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın geçtiğimiz ay açıkladığı batıda Kınalı, doğuda ise Akyazı arası ile boğaz geçişini kapsayan 260 kilometrelik "Kuzey Marmara Otoyolu, Üçüncü Çevreyolu ve Bağlantı Yolları Projesi", İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisine geldi.
Meclis projeye ilişkin planı, oybirliğiyle İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na havale etti. Planın Cuma günü ya da önümüzdeki temmuz ayında Meclis'te görüşülmesi bekleniyor. Bin 175 metre uzunluğunda olacağı bildirilen otoyolun 90 kilometrelik bölümü 4 geliş, 4 gidiş olarak planlandı. Diğer bölümler ise 3'er şeritli yapılacak. Otoyolun uzunluğu bağlantı yolları ile birlikte 260 kilometreyi bulacak.

Proje kapsamında Kocaeli, Sakarya ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri bu güzergahı görüşüp ve meclislerinde onaylayacak. Planlar onaylandıktan sonra askıya çıkartılacak. İtirazlar görüşülecek. Buna paralel olarak Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü ihale ile ilgili çalışmaları yürütecek.
Ercan Sarıkaya-Mehmet Birer/AHT


Geri Dön