18 / 05 / 2024

3. köprü masaya yatırılıyor!

3. köprü masaya yatırılıyor!

Binali Yıldırım'ın, yeri tartışılan üçüncü köprü için yaptığı açıklama, 'köprünün yapılmayabileceği' şeklinde yorumlandı



Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'a 3. köprü tartışmaları konusunda, Ulaştırma Şurası'nda bir çalıştayı 3. Köprü için ayıracaklarını bildirerek, "Herkes eteğindeki taşı döksün, gelsin anlatsın ne biliyorsa, ondan sonra ne karar çıkarsa biz onu uygularız. Millete rağmen, İstanbullu'ya rağmen 'ben köprü yapacağım' diyecek halimiz yok" dedi. Bakan Yıldırım Ankara'daki bir iftar yemeğinde, İstanbul Boğazı'na yapılacak 3. Köprü için tartışmaların sorulması üzerine şöyle konuştu:

"Gördük ki bu iş farklı noktalara çekiliyor, 'gizli kapaklı iş yapılıyor' filan... Öyle mi kardeşim? Şimdi bu 10. Ulaştırma Şurası'nda tek bir çalıştayı 3. Köprü için ayırıyoruz. Herkes eteğindeki taşı döksün, gelsin anlatsın ne biliyorsa, ondan sonra ne karar çıkarsa biz onu uygularız. Millete rağmen, İstanbullu'ya rağmen 'ben köprü yapacağım' diyecek halimiz yok. Köprüyü kendime yapmıyorum, vatandaşın hayatı kolaylaşsın, İstanbullu'ya, ülkemize fayda olsun diye yapıyoruz."

`Referandum olmaz'

Bu konuda bir referandum yapılıp yapılmayacağı şeklindeki soru üzerine de Yıldırım, "Bu konuda referandum yapılması değil, uzmanların bir araya gelip tartışacağı bir ortamın oluşturulması gerektiğini" vurgulayarak şöyle konuştu:

"Karşıyız demek kimseyi tatmin etmiyor. 'Karşıyız' demek bir öneri değildir. Alternatifleri, İstanbullu'yu rahatlatacak önerileri ortaya koymak lazım. Bu tartışmalar bir noktaya gelsin, takvim işlemeye devam etsin. Bu konuda biz son aşamaya geldik. Her an bunu ilan edebiliriz."
Vatan


Geri Dön