Yeni Şirketler

3. köprünün söylentisi arazi fiyatlarını ikiye katladı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'da 3'üncü köprünün güzergahının henüz netleşmediğini açıkladı. Ancak muhtemel güzergahlar arasında yer alan Sarıyer-Beykoz hattında köprü söylentisi nedeniyle fiyatlar uçuşa geçti

Beykoz ve Sarıyer'deki arazilerin 2B kapsamında olmasına karşın, yoğun bir talep yaşanıyor. Bölgedeki emlakçılar fiyatların ikiye katlandığını söylüyor. Beykoz Uzman Danışmanlık ve Gayrimenkul'ün sahibi Kadir Pala, son 3 ayda talebin bariz bir şekilde arttığını anlattı: "Piyasada çok fazla bir hareketlilik var. Araziler 2Bli ancak buna rağmen talep de fiyatlar da artıyor. Özellikle son 3 aydan bu yana hareketlilik daha fazla. Yatırımcılar gelip yer arıyor. Genelde arsa alıyorlar. Büyük firmalar da büyük arazilerin peşinde. Köprü söylentileri etkili oldu. Arsaların metrekaresi 50 dolardan 200 dolara çıktı bazı bölgelerde." İşte diğer emlakçı ve arazi arayan müşterilerin değerlendirmeleri...

2B'lilerin değeri imarlılara yetişti

Metin Gürkan - Beykoz Şahin Emlak: "Daha çok parası olanlar bu taraflara yöneliyor. Söylentiler yüzünden mülk sahipleri fiyatlarını ikiye katladı. Fiyatlar son 2 yılda yüzde 100 arttı. Hatta köprünün yapılacağı belirtilen bölgelere 40 km uzaklıktaki arazilerin fiyatları bile aynı oranda arttı. Emlakçıların ellerindeki mallar bile geri alındı ve bekletiliyor. Buradaki arazilerin çoğu 2B, ancak yakın zamanda tapuları verilecek açıklaması onlara da talebi artırdı. İmarlılara yetiştiler. Bazı büyük şirketler de gelip araştırma yapıyor. Arsaların metrekaresi 200 dolardan 450 dolara kadar çıktı. Bazı ünlü isimler de gelip arsa bakıyor. Bunlar arasında sanatçı Kıraç ve Gürkan Uygun bile var."

100 dolarlık yerler 300 dolara çıktı

Erkan Uçar - Sarıyer Avşar Emlak: "Köprü söylentileri yüzünden 100 dolarlık yerler 300 dolara kadar çıktı. Sarıyer'de henüz çok fazla satış yapılmadı. Aslında daha çok gelip soruyorlar. Bazı büyük şirketler 3 yıl önce köprü söylentileri çıktığında gelip almışlardı arsalarını. Sarıyer'de müşteriler genelde ev bakıyor. Kaba inşaatı bitmiş evin metrekaresi 3 bin 500 dolar. Arsanın metrekaresi bin hatta bin 500 dolara kadar çıkıyor. Yani Ortaköy'de ne ise burada da aynı fiyatlar."

Köprü yapılacak diye arsa bakıyorum

Nihat Yıldız - İnşaat Mühendisi / Beykoz: "Ben yatırım amaçlı olarak arsa bakıyorum. İki dönüm yer arıyorum. Köprü yapılacağı söylentileri tabii ki etkili oldu. Ancak fiyatlar çok yüksek değil. 2006 yılında zirve yapmıştı fiyatlar. O zaman 5 iken şimdi 2 oldu. Yani baya düştü. Köprü yapılacaksa tekrar artar ben de bu yüzden yatırım yapmak istiyorum. Bölgeye talep de henüz çok fazla değil."
 
Kenan BUTAKIN/Vatan