28 / 04 / 2024

3. köprünün yolları görünmeye başladı!

3. köprünün yolları görünmeye başladı!

İstanbul’un üçüncü gerdanlığı her geçen gün daha belirginleşiyor. Yavuz Sultan Selim adını alacak olan 3. köprüde, araçların geçeceği tabyalar yerleştiriliyor.



Asya ile Avrupa yakasını üçüncü kez birleştirecek olan 3. Boğaz Köprüsü projesinde, çalışmalar son hızla devam ediyor. Geçtiğimiz ocak ayında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan tarafından ilk tabyanın konulduğu 3. Köprü’de araç ve raylı sistemin geçeği yol kısmında gözle görülür şekilde ilerleme kaydedildi.


Artık Sarıyer veya Beykoz sırtlarından yeni yapılan köprüye bakanlar araçların geçeceği güzergâhı rahatlıkla görebiliyor. Garipçe ile Poyrazköy arasına yapılan 4.5 milyar lira maliyetli projenin 29 Ekim’e yetiştirilmesi planlanıyor.


Yavuz Sultan Selim adını alacak olan 3. Boğaz Köprüsü’ndeki çalışmalar son sürat devam ediyor. Poyrazköy ile Garipçe arasında iki yakayı üçüncü kez birbirine bağlayacak projede araçların geçeği tabyalar hızla yerleştirilmeye devam ediyor.


Dünyanın en uzunu

Boğaz’ın her iki yakasında iş makineleri ve işçiler aralıksız mesai harcarken, bin 408 metre uzunluğa sahip olacak köprünün 150 metrelik kısmının tamamlandığı görülüyor. 850 işçinin görev aldığı proje bittiğinde ise 8 şerit karayolu, 2 şerit ise  Marmaray  ve İstanbul Metrosu’na entegre demiryolundan oluşacak.

Sarıyer Garipçe ve Beykoz Poyrazköy’de eş zamanlı yürütülen çalışmaların yanı sıra Kuzey Marmaray Otoyolu için de hummalı bir çalışmanın devam ettiği de dikkatlerden kaçmıyor.


Milliyet


Geri Dön