28 / 04 / 2024

3. köprü yolu

3. köprü yolu

İstanbul’un üçüncü gerdanlığı her geçen gün daha belirginleşiyor. Yavuz Sultan Selim adını alacak olan 3. köprüde, araçların geçeceği tabyalar yerleştiriliyor.

3. köprü yolu için acele kamulaştırma kararı!

Bakanlar Kurulu, Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü dahil) Projesi kapsamında 77 nokta için acele kamulaştırılma kararı aldı. Konuyla ilgili Bakanlar Kurulu kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

3. köprü yoluna 6 ekolojik köprü kurulacak!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, İstanbul'da inşaatı süren 3. köprüden etkilenebilecek yaban hayvanları için çalışma başlattı. Köprünün bağlantı yolları yapılırken yaban hayvanlarının geçişini sağlamak için ekolojik köprüler inşa edilecek.

3. köprü yollarına 'ekolojik köprü' şartı geldi!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 3. köprünün bağlantı yollarına yaban hayvanları için “ekolojik köprü” şartı getirdi. Ekolojik köprülerin diğer bundan sonra hayata geçirilecek olan diğer otoyol projelerinde de uygulanması planlanıyor.

3. köprünün kule inşaatında sona gelindi!

İstanbul Boğazı’na yapılan 3. köprünün kulelerinde sona gelindiği belirtildi. Yüklenici firma, 4 kulede deniz seviyesinden 300 metre yüksekliğe ulaşıldığını, 88 adet dev ‘anchor box’un kulelerin tepelerine yerleştirildiğini duyurdu.

3. Köprü kulelerinde son 22 metreye gelindi!

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında İstanbul Boğazı üzerinde yapılacak 3. Köprü'nün yapımına hızla devam ediliyor. Garipçe ile Poyrazköy arasında yapımı süren köprünün yüksekliği 322 metre olacak. Kuleler günde ortalama 2 metre yükseliyor...

3. köprünün temeli 29 Mayıs'ta atılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Boğazına yapılması planlanan 3'üncü köprünün temelini 29 Mayıs’ta, İstanbul’un fethinin yıldönümünde düzenlenen törenle atmayı düşündüklerini söyledi.

3. köprü ile Pekin'e kadar bağlantı yolu kurulacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'ne katılan devlet başkanları onuruna verdiği yemekte, 3. köprünün 26 Ağustos'ta açılacağını, 3.köprüdeki yüksek hızlı tren hattı ile Pekin'e kadar bağlantı yolunun kurulacağını belirtti

3. Köprü'nün şantiye alanını su bastı!

Beykoz Riva yolu üzerinde bulunan Kuzey Marmara Otoyolu ve 3. köprü şantiye alanı sular altında kaldı. Ekipler şantiye alanındaki suyu tahliye çalışmalarına başladı.

3.Köprü inşaatı Tarkan'ın çiftliğine giden yolu kapattı!

Tarkan 3. Köprü güzergahının Riva’da bulunan çiftliğinin hemen üstünden geçmesi yüzünden sıkıntılı günler yaşıyor. Karayolları Müdürlüğü viyadüklerin inşaatı nedeniyle Tarkan’ın çiftliğine giden tek yolu kapattı.

3. Köprü'de sıra Çamlık Tüneli çalışmalarında!

Yapımına 2013 yılında başlanan 3 milyar dolar maliyetli 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinde köprü kuleleri arasındaki ana kablonun döşenmesinde kullanılacak kedi yolu tamamlandı.

İşte 3. Köprü'den en yeni kareler!

Trafiği rahatlatacak 3. Boğaz köprüsünün yapımı devam ediyor. 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinde köprü kuleleri arasındaki ana kablonun döşenmesinde kullanılacak kedi yolu tamamlandı. İşte köprünün son fotoğrafları;

3.Köprüde kedi yolu tamamlandı!

2013 yılında yapımına başlanan 3 milyar dolar maliyetli 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde köprü kuleleri arasındaki ana kablonun döşenmesinde kullanılacak kedi yolu tamamlandı.

3. Köprü'de kedi yolu tamamlandı!

Yapımına 2013 yılında başlanan 3 milyar dolar maliyetli 3. köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinde köprü kuleleri arasındaki ana kablonun döşenmesinde kullanılacak kedi yolu tamamlandı.

3. Köprü inşaatında kedi yolu tamamlandı!

Yapımı devam eden 3. Köprü projesinde ana halat çekimi için kılavuz görevi görecek olan "kedi yolu" montajı tamamlandı. Projede en önemli aşamalardan biri olan "ana halat"ın çekilmesi için hazırlık aşamasının sonuna geliniyor.

3.köprüde kedi yolu yapımına başlandı!

Yapımı hızla devam eden 3. köprünün inşaatında önemli bir aşamaya gelindi. Köprüde her iki yakada yükselen kuleler arasında kedi yolu yapımında kullanılacak iki adet kılavuz halat çekildi.

3. Köprüde iki yaka birbirine bağlandı!

Yapımına 2013 yılında başlanan 3 milyar dolar maliyetli 3. köprü ve 25 Kuzey Marmara Otoyolu projesinde köprü kuleleri arasında kedi yolu ve ana kablonun yapımında kullanılacak kılavuz halatı çekilmesi işlemi tamamlandı.

3. köprüde ilk defa iki yaka birbirine bağlandı!

Yapımına 2013 yılında başlanan 3. köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinde köprü kuleleri arasında kedi yolu ve ana kablonun yapımında kullanılacak kılavuz halatı çekilmesi işlemi tamamlandı.

3. köprüde iki yaka ilk defa birleşti!

Yapımına 2013 yılında başlanan 3 milyar dolar maliyetli 3. köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinde köprü kuleleri arasında kedi yolu ve ana kablonun yapımında kullanılacak kılavuz halatı çekilmesi işlemi tamamlandı. İki yaka ilk defa birbirine bağlandı.

Sancaktepe'de 3. Köprü yolu için kamulaştırılacak alanlar neresi?

Üçüncü Köprü yolu Kuzey Marmara Otoyolu için Sancaktepe ilçesinde hangi ada ve parseller kamulaştırılacak? Sancaktepe'de 3. Köprü yolu için kamulaştırma yapılacak yerler neresi? Sancaktepe'de hangi mahallelerde kamulaştırma olacak?

3. köprü yolu Haberi

3. köprü yolu

Asya ile Avrupa yakasını üçüncü kez birleştirecek olan 3. Boğaz Köprüsü projesinde, çalışmalar son hızla devam ediyor. Geçtiğimiz ocak ayında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan tarafından ilk tabyanın konulduğu 3. Köprü’de araç ve raylı sistemin geçeği yol kısmında gözle görülür şekilde ilerleme kaydedildi.


Artık Sarıyer veya Beykoz sırtlarından yeni yapılan köprüye bakanlar araçların geçeceği güzergâhı rahatlıkla görebiliyor. Garipçe ile Poyrazköy arasına yapılan 4.5 milyar lira maliyetli projenin 29 Ekim’e yetiştirilmesi planlanıyor.


Yavuz Sultan Selim adını alacak olan 3. Boğaz Köprüsü’ndeki çalışmalar son sürat devam ediyor. Poyrazköy ile Garipçe arasında iki yakayı üçüncü kez birbirine bağlayacak projede araçların geçeği tabyalar hızla yerleştirilmeye devam ediyor.


Dünyanın en uzunu

Boğaz’ın her iki yakasında iş makineleri ve işçiler aralıksız mesai harcarken, bin 408 metre uzunluğa...