03 / 05 / 2024

3 milyon depremzede gitti,1.3 milyonu memleketine geri döndü!

3 milyon depremzede gitti,1.3 milyonu memleketine geri döndü!

6 Şubat’ta yaşanan yıkıcı Kahramanmaraş depremlerinin ardından afet bölgesindeki 11 ilden ayrılan depremzede vatandaşlardan 1.3 milyon kişinin memleketlerine geri döndü.  Bu dönüşlerin son 25 günde gerçekleştiği bildirildi.



Atay Uslu, "Hava şartlarının olumsuzluğu sebebiyle helikopterler Torosları geçemedi ve 3,5 saatten uzun süre havada kaldı. Normal koşullar altında en fazla 2,5 saat havada kalınabiliyor ancak pilotlarımız hayatlarını riske atarak 3,5 saat boyunca havada kalmaya devam etti" ifadelerini kullandı.

SİLAHLI KUVVETLER BÖLGEDEYDİ

Silahlı kuvvetlerin bölgede olmadığına yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyleyen AK Parti Milletvekili Atay Uslu, TSK'ya bağlı görev yapan birlikler ile beraber gemi, kargo uçağı ve diğer araçların sahaya gönderildiğini ve burada çalışmalara katıldıklarını kaydetti.

3 milyon depremzede gitti,1.3 milyonu memleketine geri döndü!

Depremzedelerle ilgili sayısal bilgiler de paylaşan Uslu, depremin ardından depremzede vatandaşlardan sayıları 3 milyonu aşan kişinin yaşadıkları illeri terk ettiklerini, ancak son günlerde geri dönüşler yaşanmaya başladığını söyledi.

DÖNME NEDENLERİ ÇEŞİTLİ

Son 25 günde ise önemli sayıda kişinin geri dönmeye başladığı bilgisini veren Atay Uslu,  "Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler nedeniyle yaklaşık 3 milyonun üzerinde depremzede bölgeyi ve yaşadıkları illeri terk etti.  Fakat şimdi geri dönüşler yaşanmaya başladı. Özellikle son 25 günde 1,3 milyon depremzede tekrar memleketine döndü” diye konuştu.

 3 milyon depremzede gitti,1.3 milyonu memleketine geri döndü!

Geri dönüşlerin nedenleriyle ilgili değerlendirmesini de paylaşan Atay Uslu, “Bunun nedeni, deprem bölgesinde ilk günden başlayarak eşi benzeri daha önce görülmemiş olağanüstü gayretler gösterilerek çalışmalar yapılıyor. Bu kapsamda geçici ticaret ve barınma merkezleri kuruldu, bölgede yaşam normalleşmeye doğru hızla ilerliyor. Bunun yanı sıra tarımsal çalışmalar da yoğunlaştı ve bu nedenle de geri dönüşler hızlanıyor"  dedi.

Devlet, bu şartı taşıyanlara 2.684 lira maaş bağlıyor! Başvuru şartları neler?

Maaşı zammı TBMM’de! İlk zamlı maaşlar ne zaman yatacak?

Son dakika… Milli Eğitim Bakanı Özer açıkladı! Okullar yaz tatiline ne zaman girecek?


Geri Dön