23 / 06 / 2024

 Ucuz evler geri döndü! İtalya'da 3 Euro'ya satılık ev! 

 Ucuz evler geri döndü! İtalya'da 3 Euro'ya satılık ev! 

İtalya'da viral olan 'bir espresso fiyatına ev' uygulaması yapılan ufak bir fiyat artışı ile resmen geri döndü. Verilen bilgilere göre göre, Sicilya Adası'nda 3 Euro gibi düşük bir rakama konut satın alınabiliyor.



İtalya'da terk edilen köyleri hayata döndürmek ve kullanılmayan konutların viran hale gelmesini önlemeyi hedefleyen "ucuz ev" projesi yapılan ufak bir fiyat artışıyla geri döndü.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre 2019'da İtalya'nın güneyindeki Sicilya köylerindeki evlerin 1 Euro gibi düşük fiyatlardan satılması ile viral olan söz konusu bu uygulama bazı yerlerde başarısızlığa uğrasa da, Sambuca'da taleplere yetişilemiyor.

Euronews'te yer alan habere göre Sicilya'daki "ucuz konutlar" Amerika Birleşik Devletleri'nden (ABD) Orta Doğu'ya kadar alıcı bulurken, söz konusu bu satışlar yerel ekonomiye yaklaşık 20 milyon Euro kazandırdı.

Sicilya'da 2019 ve 2021 yılındaki satış başarılarından sonra giderek daha da popüler olan söz konusu bu uygulama bir defa daha hayata geçiriliyor. Fakat yine geçen defa olduğu gibi, alıcıların dikkat etmesi gereken şartlar var - ayrıca fiyatlar da bir miktar artış gösterdi. Bu defa toplamda 10 konut 3 euroluk başlangıç fiyatı ile satışa çıkarılıyor.

Şehrin eski Saracen bölgesinde yer alan konutların yapısal olarak önceki planlar kapsamında satılanlar kadar sağlam oldukları belirtiliyor.

1969 yılındaki bir depremden sonra terk edilen konutlar yerel yönetimlere ait olduğundan satış süreci, belediyelerin alıcılar ve özel mülk sahipleri arasında irtibat kurmak zorunda olduğu yerlere kıyasla daha sorunsuz işliyor.

 Ucuz evler geri döndü! İtalya da 3 Euro ya satılık ev! 

Satışa çıkarılan konutlar, iki ila üç yatak odalı olurken, 80 metre kareden büyük değil. Binalar iki veya üç katlı ve bazılarının terasları da bulunuyor.

İŞİN PÜF NOKTASI NE?

Söz konusu konutlar açık artırma yoluyla en yüksek teklifi verene satılıyor, bu sebeple satın alma fiyatı sembolik miktar olan 3 Euro'dan çok daha yüksek olacağı öngörülüyor. Daha önceki açık artırmada evlerin çoğu 5 bin ila 10 bin Euro arasında fiyatlardan satıldı.

Satışa çıkarılan konutlardan birkaç tanesi, güzel limon ağaçları ve parlak majolika karo zeminli iç avlulara sahip. Fakat konutların çoğu oturuma hemen başlanamayacak kadar kötü durumda. Önceki ucuz konutlarda olduğu gibi, alıcıların kapsamlı onarım işlerini üstlenmesi gerekecek.

Yeni sahiplerin, temel bir restorasyon için en az 30 bin euro, tam teşekküllü bir yenileme için ise 200 bin Euro'nun üzerinde bir ödeme yapmaya hazır olması gerekiyor.

Bu yenileme çalışmaları satın alma tarihinden itibaren üç sene içerisinde tamamlanmalı, aksi takdirde alıcılar teklif verme sürecinde gerekli olan 5 bin Euro'luk depozitolarını kaybediyor.

İlgilenen başvuru sahipleri, belediye meclisinin internet sitesinde İngilizce bilgi ve mevcut mülklerin fotoğraflarının dışında başvuru formlarını da bulabilirler.


1 EURO'LUK KONUTLAR İTALYA'NIN KÜÇÜK KASABALARINI NASIL DEĞİŞTİRDİ?


Aktarılan bilgilere göre Sambuca'nın "bir espresso fiyatına evleri" yerel inşaatçılar, mimarlar ve tasarımcılar için önemli sözleşmelerle çok ihtiyaç duyulan geliri getirdi. Ayrıca yeni turistik konaklama yerleri ve dükkanlar da açıldı. Dijital göçebeleri kasabada kalmaya teşvik etmek amacıyla artık uzaktan çalışma alanları da mevcut.

Söz konusu bu program kasabanın demografik yapısını da değiştirdi. Özellikle ABD'den gelen alıcılar arasında popüler oldu ve geniş göçmen topluluğu sebebiyle kasabaya "Küçük Amerika" ismi verildi.

 

Gayrimenkul uzmanı tek bir şehri işaret etti: En çok primlenecek bölge olacak!

Temmuz ayında milyonlarca dar gelirlinin maaşı ev kirasının altında kalabilir!

Benzin ve motorine 1 Temmuz'da otomatik ÖTV zammı geliyor!


Geri Dön