İnşaat Malzemeleri

30 bin dolar otel parası veren Manhattan'da doğuruyor

Geçen yıl 60 Türk kadın çocuğuna ABD vatandaşlığı alabilmek için doğum sonrası 2.5 ayını The Marmara Manhattan otelde geçirdi.

Her biri yaklaşık 30 bin dolar ödedi. Türkiye'nin yerli sermayeli en büyük otelcilik gruplarından The Marmara Hotels&Residences'ın bünyesindeki The Marmara Manhattan, ABD'de doğum yapmayı tercih eden Türk anne adaylarının gözde oteli haline geldi. The Marmara Hotel&Residence Genel Koordinatörü Serdar Alp Turan'ın verdiği bilgiye göre, ABD'nin New York kentinde faaliyet gösteren otelde, geçen yıl 60 Türk kadın doğum sonrası ortalama 2.5 ay bu otelde konakladı. Buna göre, 60 Türk kadın, oda fiyatı ortalama 300 dolar olan otelde sadece konaklama için 1 milyon 350 bin dolar harcadı. Öte yandan grup hem Türkiye'de hem de uluslararası alanda büyümeyi hedefliyor. Genel Koordinatör Turan, hedefin 10 yıl sonunda 40 otele ulaşmak olduğunu söyledi.

1.5 milyar dolar yatırım

Turan, 1.5 milyar dolar yatırımın öngörüldüğünü ifade etti. Turan, grup bünyesinde Taksim, Pera, Bodrum, Antalya, Şişli ve Manhattan'da 6 otel, Pendik, Suadiye ve Çamlıca'da 3 Residence ve Esma Sultan olmak üzere 10 tesisin bulunduğunu kaydetti. Turan, yeni hedefler ekonomisi canlanan tüm şehirler, yurtdışında ise New York, Sofya, Bakü, Bükreş ve St. Petersburg gibi şehirlerin yer aldığını belirtti.

Star