18 / 05 / 2024

'300 lira artacak' diyerek uyardı! İslam Memiş'ten altın için kritik tahmin

'300 lira artacak' diyerek uyardı! İslam Memiş'ten altın için kritik tahmin

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altında alım için halen doğru bir zaman olmadığını ifade etti. Memiş, vatandaşların beklemede kalması gerektiğini söyledi. İşte tüm detaylar...



"HEM DOLAR, HEM ALTIN HEM GÜMÜŞ..."

Ünlü finans analisti fiyat farklılığına dikkat çekerek, şunları dile getirdi:

“Vatandaşlarımızın şunlar mutlaka dikkat etmesi gerekiyor ekran fiyatı, banka fiyatı ve Kapalı Çarşı piyasası. 3 tane kur var bu 3 kurda ayrı ayrı fiyatlar var. Yani ekranda gördükleri fiyata inanarak böyle piyasalarda ucuz dolar ve ucuz altın almayı bıraksınlar, artık böyle bir hayat yok çünkü. Bankadan aldığınız zamanda o gördüğünüz ekrandan alamıyorsunuz. Alım yaptığınız zaman yine farklı bir fiyat var. 3 farklı fiyat var. Hem altın tarafında hem gümüş tarafında hem de döviz tarafında.”

Haber Eko’da yer alan habere göre, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş piyasalarla ilgili görüşlerini paylaştı. Enflasyon rakamlarının yüksek gelmeye devam edeceğini söyleyen Memiş, bu durumun sadece Türkiye nezdinde değil dünya için genel bir problem olduğunu belirtti.

Yaz aylarında kuru gıdalarda kıtlık yaşanmasını beklediğini, bu nedenle dolar kuruna dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti. Memiş’in verdiği son dakika bilgisine göre, dolar kurunun yeniden 20 TL seviyelerine yükselmesi durumunda enflasyonun tetikleneceği söylendi.

Yüksek enflasyon rakamlarının vatandaşları zor fürumda bırakacağının altını çizen Memiş, Kur Korumalı sistemi devam ettiği için Merkez Bankası’nın bankaları kontrol altına aldığını ve bunun da dolar kurunu baskıladığını söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön