05 / 05 / 2024

32 group Keleşoğlu İnşaat ile Türkiye pazarına giriyor!

32 group Keleşoğlu İnşaat ile Türkiye pazarına giriyor!

İsviçre'nin futbol kulüplerinden Servette'nin sahibi 32 Group, Dubai'den umudu kesip, Türkiye'ye yöneldi



Keleşoğlu İnşaat'la ortak şirket kuran grup, Türkiye'ye 4 yılda 1 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor 
Finanstan turizme, gayrimenkulden sağlığa, enerjiye kadar 32 farklı sektörde faaliyet gösteren New York merkezli 32 Group, Keleşoğlu İnşaat ile ortaklık yaparak Türkiye pazarına giriyor. İsviçre'nin futbol kulüplerinden Servette'nin de sahibi olan 32 Group, Türkiye'de gayrimenkul yatırımları için 4 yılda 1 milyar dolarlık bütçe ayırdı. Yüzde 50-50 ortaklık kuran taraflar Türkiye'deki faaliyetlerini yeni kuracakları Keleşoğlu & 32 Group AŞ üzerinden yürütecek. Beylikdüzü'nde bir alışveriş merkezi ile Büyükdere Caddesi'nde ofis yatırımı hazırlıklarını sürdüren ortaklık, başta İran ve İsviçre olmak üzere yurt dışında da projeler gerçekleştirmeyi planlıyor.

BÜYÜKDERE'DE OFİS
Geçtiğimiz perşembe günü İstanbul'da 32 Group CEO'su Majid Pishyar ile ortaklık anlaşması imzaladıklarını açıklayan Keleşoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Keleş, yüzde 50 ortaklık yaptıklarını açıkladı. Keleş, Beylikdüzü'nde bir alışveriş merkezi ile Büyükdere Caddesi'nde bir ofis projesine başlayacaklarını söyledi. Keleş, 32 Gruop'un Dubai'de de projeler gerçekleştirdiğini hatırlatarak "Yaşanan krizden dolayı Dubai'den umudunu kesen 32 Group, alternatif pazar olarak yatırımlarını bizimle birlikte Türkiye'de gerçekleştirme kararı aldı" dedi.

İSVİÇRE'YE PELİCAN HİLL
Keleş, 32 Group'la birlikle yurt dışında da projeler gerçekleştireceklerini belirterek, ilk olarak İran'ın başkenti Tahran'da bir alışveriş merkezi inşa edeceklerini, inşaata bu yıl içinde start vereceklerini söyledi. Keleş ayrıca "32 Group CEO'su Pishyar Beylikdüzü'ndeki Pelican Hill Malikeneleri projemizi çok beğendi ve benzerini İsviçre'de yapmayı önerdi" diye konuştu.

İSVİÇRE'NİN ÜNLÜ SERVETTE KULÜBÜNÜN SAHİBİ
New York merkezli bir yatırım şirketi olan 32 Group adını turizmden enerjiye kadar yatırım yaptığı 32 iş alanından alıyor. Gayrimenkul alanındaki yatırımlarını ağırlık olarak Dubai'de yapan grubun halen Concorde Tower, Snowdome, Balvedere Residence, Paris Residence gibi projeleri devam ediyor. Grup aynı zamanda 2005'te iflas eden İsviçre liginin ünlü futbol takımlarından Servette'nin de sahibi.

YABANCI İLGİSİ YENİDEN ARTIYOR
Türkiye'ye yabancı ilgisinin yeniden canlanmaya başladığına değinen Keleş, "Yaşanan global krizden olumsuz etkilenen piyasalarda para kazanamayacağını anlayan uluslararası gayrimenkul yatırımcıları yeniden yüzlerini Türkiye'ye çeviriyor. Bunun somut adımlarından birini ortağımız 32 Group attı. İran'ın en büyük gayrimenkul şirketi olan Kayson Company'de bizimle ortaklık görüşmeleri gerçekleştirdi. Türkiye pazarına girmek için halen Türk şirketlerle görüşmelerini sürdürüyorlar" dedi.
Sabah/Bülent Yoldaş

Geri Dön