29 / 04 / 2024

360 Kurtköy konumuyla dikkat çekiyor!

360 Kurtköy konumuyla dikkat çekiyor!

İstanbul’un en hızlı gelişen bölgelerinden Kurtköy’de, Aydos Ormanları’na komşu, az katlı mimari dokusuyla öne çıkan Çamlık bölgesinde, inşa edilen 360 Kurtköy, konumu ve çevresi ile ilişkisi nedeniyle her yönden kapanmayacak bir konumda.



İstanbul’un en hızlı gelişen bölgelerinden Kurtköy’de, Aydos Ormanları’na komşu, az katlı mimari dokusuyla öne çıkan Çamlık bölgesinde, 52 bin metrekare üzerinde, Hanesel&Demirbaş Yapı ortaklığıyla inşa edilen 360 Kurtköy, konumu ve çevresi ile ilişkisi nedeniyle her yönden kapanmayacak bir konumda inşa ediliyor.


Kurtköy’ün en yüksek noktasında yer alan ve arsa içinde yaklaşık 45 metre kot farkı bulunan proje üç yönden trafik yolu ile çevrili. Tek komşu parselinde belediyeye ait kişiselleştirilmiş hobi bahçeleri ve bostanların tasarlandığı yeşil alan ile 360 derece vista sunan araziye yerleşim planı bu vistadan tüm dairelerin yararlanması yönünde olmuş. Proje kapsamında bir okul ve gross market bulunuyor. 25 blokta 540 konutun hepsi balkonlu ve 120 metrekareye varan teraslı daireler sunulmuş. 4 ve 6 katlı bloklarda 111 metrekare 167 adet 2.5+1, 304 adet 145 metrekare 3.5+1, 52 adet 165 metrekare 4.5+1, 13 adet 193 metrekare 5.5+1 daire var. Buçuklu odalar 5.5 metrekarelik giyinme odaları olarak yorumlanmış. Demirbaş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Demirbaş, projenin geniş ailelerin oturabileceği, komşuluk ilişkilerinin daha sıcak olacağı yaşayan bir proje olarak tasarlandığını ve bölgenin en büyük projesi olduklarını vurguluyor.


ÖNERİ: MAHALLE İÇİNDE 12 BİN M2’LİK OKUL

Mahalle havasındaki projede trafik yolları, açık kapalı sosyal alanlar, açık yol kenarı otoparkları var. Bu dinamiği besleyen etkenlerden biri de okul. Özel okul için bırakılan 12 bin metrekare alan arazi eğimiyle izole edilmiş ve bağımsız araç trafiği sağlanmış.


NEDİR: TEKNOPARK’IN ARTAN POTANSIYELINE DİKKAT

Kurtköy bölgesinde, 2013 yılında 1. etabı tamamlanan, günümüze kadar 120 firmayı (2 bin beyaz yakalı) bünyesine toplayan Teknopark’ta, 2023 yılına kadar 30 bin beyaz yakalının istihdam edilmesi bekleniyor.


BALKONLU VE TERASLI DAİRELER

Dış cephede komple kompozit cephe giydirmesi ile bitirilen bloklarda şeffaf alanlar kiriş zemin arası tam boy camlar şeklinde. Giriş katlarda bahçe alanları, diğer katlarda balkonlar, en üst katta teraslar en fazla talep gören daireler arasında. Yarı kapalı otopark, 2 açık ve 3 kapalı havuz, mini golf sahası, fitness-sauna-Türk hamamı- pilates ve yoga alanları, çocuk oyun alanları, açık voleybol- basketbol sahası ile kafeterya sosyal donatılardan bazıları.


ANKARA PROJESİ

GÜNDE 10 BİN KİŞİ MAHAL'DE BULUŞACAK

Türkerler İnşaat’ın Başkent’in gelişen bölgesi Eskişehir Yolu’ndaki projesi Mahal Ankara’da inşaat 2016 yılının ilk yarısında bitecek. 315 ofis, 246 konut, 191 home ofis, 78 city suits, otel ve 64 mağazayı barındıran karma proje tamamlandığında 3 bin kişinin yaşayacağı ve günde 10 bin kişinin ziyaret edeceği bir merkez oluşacak. Kaba inşaatı biten ve çalışmaların devam ettiği projede 24 ay sıfır faiz ve 60 ay 0.85 faizli ödemenin yanı sıra, ‘Yüzde 25 peşinatla şimdi al, teslimde ödemeye başla’ kampanyası da devam ediyor.


Habertürk/ Esin Tümer


Geri Dön