05 / 05 / 2024

3600 ek göstergeyle maaşlar ne kadar olacak? Polis, öğretmen, hemşire, imam maaşlarına ne kadar zam gelecek?

3600 ek göstergeyle maaşlar ne kadar olacak? Polis, öğretmen, hemşire, imam maaşlarına ne kadar zam gelecek?

3600 ek göstergeyle ilgili milyonların beklediği ikinci toplantı bugün yapılacak. Polis, öğretmen, hemşire, imam maaşları da 3600 ek göstergenin ardından yeniden belirlenecek. Memur ve memur emeklilerinin de yakından takip ettiği 3600 ek gösterge toplantısı sonrası açıklama yapılacak.



Hâkim, asker, öğretim üyelerinin de ek göstergelerinin görülüşeceği öğrenilen 3600 ek gösterge toplantısında Bakan Bilgin başkanlık yapacak. Memur-Sen yönetiminin de taleplerini iletileceği 3600 ek gösterge toplantısı, 16 Mart’ta yapılacak. Daha sonra TBMM gündemine gelmesi beklenen 3600 ek gösterge konusunun sonuçlanmasıyla birlikte birçok meslek grubunun maaşları yeniden düzenlenecek. 

3600 EK GÖSTERGE KİMLERİ KAPSIYOR?

Çalışmalarda 657 ayılı Kanun'un (I) ve (II) sayılı cetvelleri incelenerek ek gösterge rakamları kadro unvanı, görevin önemi, sorumluluk seviyesi ve hiyerarşik konuma göre ele alınacak.

Öğrenilen bilgiye göre; öğretim üyeleri, hâkimler ve askerlerin ek göstergeleri de masada görüşülecek.

 3600 ek göstergeyle maaşlar ne kadar olacak? Polis, öğretmen, hemşire, imam maaşlarına ne kadar zam gelecek?

Taslaklardan birinde tüm mevcut unvanlarda yer alan ek göstergelerin 600 gösterge rakamı artırılması, aşağıda kalan şube müdürü, genel sekreter yardımcısı, genel müdür yardımcısı, il müdürü, üniversitelerde ve mahalli idarelerdeki daire başkanları gibi düşük kalan unvanlarda görevin önemi, hiyerarşik konumu ve sorumluluğa göre belirlenmesi yer alıyor.

Ayrıca yardımcı hizmetler sınıfına da ek gösterge verileceği belirtiliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön