25 / 05 / 2024

3600 ek göstergeyle maaşlardaki artışlar böyle olacak! Duyanlar inanmıyor!

3600 ek göstergeyle maaşlardaki artışlar böyle olacak! Duyanlar inanmıyor!

Şubat ayında emekli ve memurlar maaşlarını 3600 ek gösterge farkıyla birlikte alacak. Bugünden itibaren hesaplanacak yeni maaşların emekliler için etkisi daha fazla olurken, çalışanlar için ise sınırlı kaldı.



Milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiren 3600 ek gösterge düzenlemesi 15 Ocak itibarıyla yürürlüğe giriyor. Bu çerçevede memur ve memur emeklilerine verilen yüzde 30'luk zamla birlikte 3600 ek gösterge farkı da ödenmiş olacak.

ŞUBATTA ALACAKLAR

Yapılan düzenlemeyle birinci dereceye kadar yükselen tüm çalışanların ek göstergesi 600 puan artırılırken polis, hemşire, öğretmen, avukat, müdür ve din görevlisi gibi bazı meslek gruplarında ek gösterge 2200 veya 3000'den 3600'e çıkartıldı. Ek gösterge daha çok emekli maaşlarını yükseltirken çalışanların maaşlarına ise etkisi sınırlı olacak. Ek gösterge artışı, mevcut emeklilerin maaşlarına yansıyacak.

3600 ek göstergeyle maaşlardaki artışlar böyle olacak! Duyanlar inanmıyor!

Ek gösterge artışından faydalanan emekliler, şubat ayından itibaren yeni ek gösterge üzerinden emekli maaşı almaya başlayacak. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK), emekliler açısından ek gösterge düzenlemesine ilişkin yayımladığı genelgeye göre, 15 Ocak 2023 tarihinden önce emekli maaşı bağlanmış olan emeklilerin maaşlarına esas ek gösterge rakamları, bugünden itibaren yükseltilecek.

Peki, 3600 ek göstergeyle maaşlardaki artış nasıl olacak? İşte detaylar...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön