29 / 04 / 2024

37. Yapı Fuarı -Turkeybuild İstanbul kapılarını açtı!

37. Yapı Fuarı -Turkeybuild İstanbul kapılarını açtı!

Kale Yapı Ürünleri Grubu Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Bahadır Kayan, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen "37. Yapı Fuarı -Turkeybuild İstanbul" da Kaya Yapı Ürünleri hakkında bilgi verdi...




Kale Yapı Ürünleri Grubu Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Bahadır Kayan, Kaleseramik olarak, Avrupa’da 3’üncü, dünyada ise 12’nci sırada yer aldıklarını belirterek, "3 binin üzerinde üretici ile sürekli rekabet ettiğimiz bir küresel pazardayız ve son 10 yıldır ilk 15’te bulunuyoruz" dedi. 


AA muhabirine ​TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen "37. Yapı Fuarı -Turkeybuild İstanbul" da  Kaya Yapı Ürünleri hakkında bilgi veren Kayan, Kaleseramik'in ödüllü ve yenilikçi ürünleriyle  fuarda yer aldığını söyledi. 


Kayan, Kaleseramik'in Çanakkale Seramik, Kalebodur ve Kale’nin yanı sıra İtalya'da satın aldığı Edilcuoghi ve Edilgres markalarıyla uluslararası seramik pazarının en önemli oyuncularından biri haline geldiğini ifade ederek, en yeni ürünlerini  fuarda tüketicilerin beğenisine sunmaktan memnuniyet duyduklarını kaydetti. 


Avrupa’da 3’üncü, dünyada ise 12’nci sırada yer alan Kaleseramik olarak, bugünkü güçlü konumlarını 57 yıllık endüstriyel birikim ve Ar-Ge yetkinlikleri ile elde ettiklerine vurgu yapan Kayan, "Dünya standartlarında üretimin bir göstergesi olan değerli ödüllere layık görülmemiz de sürekli gelişen ve değişimi yöneten bir marka olmamızın eseridir” dedi. 


Kayan, fuarda Çanakkale Seramik, Kalebodur, Kale, Edilcuoghi ve Edilgres markaları ile yer alan Kaleseramik'in, ileri teknolojiyle ürettiği yeni koleksiyonlarını ve herkesin kendi banyosunu kendisinin tasarlayabildiği "Kale 360" uygulamasının da sunulduğunu  belirterek, "Kaleseramik’in marka kimlikleri doğrultusunda minimal sunum konseptiyle tasarlanan standında, en yeni ürün ve serilerin alternatif kullanım alanlarından örnekler de sunuyoruz. Ayrıca Almanya’nın önde gelen armatür markası Hansa’nın Türkiye’deki iş ortağı olarak fuarda Kale markalı armatürlerinin yanı sıra Hansa’nın en yeni tasarım ve su sistemlerini de tüketicilerle buluşturduk"  diye konuştu.


Kayan,  fuarı gerçekleştiren Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) tarafından bu yıl 22'inci kez düzenlenen Türk yapı sektörünün en önemli ödüllerinden “Altın Çekül Yapı Ürün Ödülü”nü, de kazandıklarını belirterek, Kale'nin 2014 yılının en iyi ürünü seçilen “Kale-Smart Yıkama Sistemli Asma Klozet” ve “Asma Klozet Entegre Kolay Montaj Kiti”ni de fuarda sergilediğini kaydetti. 


Türkiye’de seramik sektörünün kuruluşuna öncülük eden Kaleseramik’in ileri teknoloji ile ürettiği seramik ve banyo ürünleri ile her ihtiyaca yönelik estetik ve işlevsel çözümler sunduğunu vurgulayan Kayan şunları kaydetti:


"Avrupa’da 3’üncü, dünyada ise 12’nci sırada yer alan Kaleseramik olarak, bugünkü güçlü konumumuzu 57 yıllık endüstriyel birikimimiz, teknolojide her zaman ilkleri hedeflememiz, insan kalitemiz, Ar-Ge ve Ür-Ge süreçlerindeki yetkinliklerimiz ile kazandığımıza inanıyoruz. 3 binin üzerinde üretici ile sürekli rekabet ettiğimiz bir küresel pazardayız ve son 10 yıldır ilk 15’te yer alıyoruz. 


Bazı yıllarda karo üretimiz ile dünyada ilk 5’e girmeyi başarıyoruz. Kaleseramik olarak, ‘trend belirleyici’, ‘işlevsel’, ‘çevreye dost’ ve ‘kaliteli’ kavramlarını ürünlerimize yansıtmayı sürdüreceğiz. Dünya standartlarında üretim yapmanın bir göstergesi olan çok değerli ödüllere layık görülmemiz de, çevre dostu üretim yaklaşımımızla birlikte, sürekli gelişen ve değişimi yöneten bir marka olmamızın eseridir” 


- "Kalekim, 2014’te yüzde 30’a yakın büyümeyi hedefliyor"


Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş, yapı kimyasalları sektörünün lider markası Kalekim'in fuarda en yeni ürünlerini ziyaretçilerle buluşturduğunu belirterek, "Yapı kimyasalları alanında Türkiye ve bölgesinde birinci, Avrupa’da 5’inci sıraya yerleşen Kalekim olarak, sadece ürün değil çözüm üretiyoruz. Yenilikçi ürün projelerimizi sürdürürken, ısı ve su yalıtımında büyümeyi hedefliyoruz” dedi.


Akbaş, “Daima en iyi” sloganı ile sektöre kazandırdığı ürünlerle, tüketicilere ve sektör profesyonellerine her alanda çözümler sunmaya devam ettiklerini  ifade ederek, şunları kaydetti: 


"Yapı kimyasalları alanında üretim ve satış kapasitesiyle Türkiye ve bölgesinde birinci, Avrupa’da 5’inci sıraya yerleşen Kalekim’de, büyüme planlarımızın merkezine ısı ve su yalıtımını koyduk. Faaliyet gösterdiğimiz iş kollarında lider ve yenilikçi çizgimizden ayrılmadan ürün gamımızı, sektördeki trendleri ve tüketici ihtiyaçlarını gözeterek yeni ürünler ile genişletiyoruz. Bugün 65’in üzerinde ülkeye ürünlerini sunan Kalekim olarak, 2014 yılında yüzde 30’a yakın büyümeyi hedefliyoruz.” 


- "Onduline Avrasya 24 ülkeye ihracat yapıyor" 


Onduline Avrasya Genel Müdür Yardımcısı Fulya Koçak ise çatı kaplama ve su yalıtım sistemleri sektöründe dünyanın önde gelen şirketlerinden biri olan Onduline'nin, Türk inşaat sektörüne 40 yıldan bu yana hizmet verdiğini söyledi. 


Koçak, Onduline Group’un, Türkiye’deki oluşumu olan Onduline Avrasya'nın ise Orta Doğu ve Kafkaslar da dahil olmak üzere 24 ülkeyi çatısı altında topladığını ifade ederek, "Türkiye’deki 20’nci kuruluş yılımızda sektöre referans olan ürünlerimizi fuarda sergiliyoruz. Onduline Avrasya, Türkiye’nin toplam 130 milyon metrekare olan çatı sistemleri sektöründe yüzde 15’lik payla lider konumunu koruyor. Kurulduğu 1994'ten bu yana ürün portföyünü 30’dan 400’e çıkaran Onduline Avrasya, cirosunu da 400 kat arttırmış durumda" diye konuştu. 


 Onduline Avrasya'nın, 24 ülkeye ihracat yaptığına işaret eden Koçak, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Fuarda sergilenen Yeşil çatı sistemi Ondugreen büyük ilgi görüyor. Yeşil çatılar bugün birçok prestijli konut, AVM, otel ve buna benzer büyük ölçekli projede son yıllarda giderek yükselen bir trende sahip. Ondugreen yeşil çatı sistemi yapay olarak binalardan kaynaklanan bazı sorunların çözülmesinde oldukça etkili bir uygulama olarak dikkat çekiyor. Ekolojik bir alan oluşturmasıyla, kuşlara, böceklere ve öncelikle bitkilere sağlıklı ve doğal bir yuva oluşturmasının yanında yağmur sularının bir bölümünü kullanması ve kalan kısmı belli oranda arıtması da yeşil çatı sisteminin diğer bir faydası."


Koçak, Onduline Group'un, selülo-mineral esaslı çatı ve cephe kaplama levhaları üretimi ile 150 milyon metrekareyi aşan çatı sistemleri satışıyla dünya lideri olduğunu belirterek, 80’i aşkın ülkede faaliyette olduğunu söyledi. 


Onduline Group'un, Türkiye’de de 1976'dan itibaren kendi lisansı altında üretim yaptığını hatırlatan Koçak, Onduline Avrasya’nın  yüzde 100 yabancı sermayeli bir şirket olarak 1994 yılından itibaren Türkiye’de Onduline Group’un bir kuruluşu olarak faaliyetlerini sürdürdüğünü kaydetti. 


Koçak,  9 ülkede 11 fabrikası bulunan Onduline Group’un 43 ülkede 2 bin civarında çalışanı olduğunu dile getirerek, "Kurulduğu yıldan bu yana çatı kaplama, çatı ve temel yalıtımı konularında geliştirdiği ürün ve sistemlerle kısa zamanda pazarda lider konumunda bulunuyor” dedi.



AA



Geri Dön