22 / 12 / 2024

37. Yapı Fuarı'nda Altın Mıknatıs Ödülleri sahiplerini buldu!

37. Yapı Fuarı'nda Altın Mıknatıs Ödülleri sahiplerini buldu!

6 Mayıs 2014 günü kapılarını ziyaretçilerine açan 37. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul’da Güney Kore – Türkiye İnşaat Forumu gerçekleştirildi, Altın Mıknatıs Ödülleri sahiplerini buldu.



6 Mayıs’ta kapılarını ziyaretçilerine açan Türk yapı sektörünün ve bölgenin en büyük buluşması 37. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul, İş Geliştirme Platformu kapsamında düzenlediği “Güney Kore – Türkiye İnşaat Forumu” ile küresel inşaat sektöründe büyük bir güç haline gelen Güney Kore ile Türk inşaat sektörünün Asya, Afrika ve Orta Doğu’da yapabilecekleri işbirlikleri için çok önemli bir platform oluşturdu. YEM Fuarcılık’ın “sektör için yeni pazarlar” yaratma hedefi doğrultusunda düzenlediği çeşitli etkinliklerle bu yıl da katılımcı firmalara, sektöre ve Türkiye ekonomisine katkı sağlanması hedefleniyor.


Yapı malzemeleri sektöründe dünyanın en büyük beş fuarından biri olan Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul kapsamında gerçekleşen etkinliklerden diğeri de Altın Mıknatıs “Stand Tasarım Ödülleri Töreni” oldu. Fuar katılımcılarının standları arasında bağımsız bir jüri ile yapılan değerlendirme sonucunda en iyi stand tasarımları ödüllendirildi. 


81.000 m2’lik 12 salon ve açık alanında, 1.150 katılımcı firmanın ürün ve hizmetlerini bir araya getiren ve 10 Mayıs Cumartesi gününe kadar devam edecek olan Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul’da 111.000’i aşkın ziyaretçinin ağırlanması bekleniyor.


YEM Fuarclık tarafından düzenlenen Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul İş Geliştirme Platformu kapsamında Konuk Üke Projesi ile bu yıl Güney Kore ağırlanıyor. Üç yıldır başarıyla sürdürülen projede, 2011 yılında Rusya Federasyonu, ardından sırasıyla Almanya ve Azerbaycan Cumhuriyeti’yle ağırlanmıştı.

Fuar kapsamında 7 Mayıs günü düzenlenen Güney Kore – Türkiye İnşaat Forumu’nda “Güney Kore Türkiye için rol model olur mu?” sorusu değerlendirildi.


Katılımcılardan büyük ilgi gören Forum’da açılış konuşmaları; YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer, TMB Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve DEİK Türk-Afgan İş Konseyi Başkanı Cihan Candemir, Güney Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Tae - Dong, Jeon tarafından yapılan yapıldı.


Küresel inşaat sektörünün önemli aktörlerinden Güney Kore ile Türkiye inşaat sektörünün Asya, Afrika ve Orta Doğu'da olası işbirlikleri için önemli bir platform oluşturması hedeflenen forumun açılış konuşmasını yapan YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer’in, Türkiye inşaat sektöründeki Güney Kore yatırımlarının artan ivmesi hakkında yaptığı konuşmadan sonra, Güney Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Tae-Dong Jeon da 2013 yılında imzalanan serbest ticaret anlaşmasının (STA) iki ülke arasındaki ticarete kazandırdığı olumlu ivmeye dikkat çekti. Açılış konuşmacılarından TMB Yüksek İstişare Kurulu Eski Üyesi ve DEİK Türk-Afgan İşkonseyi Başkanı Cihan Candemir ise her iki taraf için de üçüncü ülkelerde muazzam bir işbirliği potansiyeli olduğunu ve Türkiyeli firmaların farklı coğrafyalarda iş yapma, kolay adapte olma, risk alma ve dinamik işgücüyle Güney Koreli firmaların teknik know-how'ının birleşmesinden çok stratejik bir güç doğacağına olan inancını dile getirdi.

 

Güney Kore – Türkiye İnşaat Forumu'nun ikinci bölümü olan panelin ilk konuşmacısı olan Ekonomist Dr. Can Fuat Gürlesel ise Türkiye ve Güney Kore arasındaki ticari ilişkilere değinen ve 'Güney Kore Türkiye için bir rol model olabilir mi?' sorusunun yanıtını ararken iki ülkenin alışverişine dair çarpıcı bilgiler verdi. Gürlesel'den sonra söz alan Ekonomi Bakanlığı AB Genel Müdürlüğü, Dış Ticaret Uzmanı Çiğdem Şamiloğlu Erkoç da iki ülke arasında 2013 yılında imzalanan serbest ticaret anlaşmasının (STA) detayları hakkında konuştu. ICAK-Kore Uluslararası Müteahhitler Birliği Derneği Direktörü Hyo-Won Kim ise yapılacak güç birliğinin hem 2023 hedeflerine ulaşmak isteyen Türkiye'nin, hem de etki alanını genişletmek isteyen Güney Koreli müteahhitlerin kazanacağı bir işbirliği olacağına işaret ederek  Güney Kore müteahhitlik sektörü hakkında verdiği bilgiler ışığında benzer duruma sahip, kaliteli ama daha makul fiyata sahip Türk yapı malzemelerinin de rekabetçiliğini korumak isteyen Güney Koreli müteahhitlik firmaları için bir fırsat anlamına geleceğinin altını çizdi. Türkiye&Güney Kore İşadamları Derneği (TURKOR) Başkanı Ufuk Akalın da; 1991 yılından bu yana Güney Koreli inşaat firmalarıyla proje ortaklığı yaptığını anımsattı ve TURKOR Başkanı olarak iki ülke arasındaki işbirliğinin sadece inşaat sektörüyle sınırlı kalmaması temennisini dile getirdi.

 

Türkiye ve Güney Kore yapı sektörlerinde büyük işbirliği potansiyeli!

Güney Kore, son dönemde Türkiye’deki inşaat ve yapı malzemeleri alanlarında ve yatırım işbirliği üzerine kurdukları ortaklıklarla, ayrıca Ortadoğu - Orta Asya’da yaptığı projelerle de dikkatleri üzerine çekiyor.  2013 Mayıs ayında yürürlüğe giren Serbest Ticaret Anlaşması ile iki ülke arasında ekonomik ilişkilerin bir üst düzeye çıkarılması, mevcut ortaklıkların devamı, Türkiye’deki Kore yatırımlarının artması ve iki ülke firmalarının bir araya gelerek Güney ve Güneydoğu Asya'da, Orta Doğu’da, Kuzey Afrika ve Orta Asya ülkelerinde büyük projelere imza atabilecekleri öngörülüyor.

 

DEİK/Türk-Kore İş Konseyi ve Güney Kore Konsolosluğu desteği ile düzenlenen “Konuk Ülke Güney Kore Projesi” için yürütülen çalışmalarla; Türk yapı malzemelerinin Güney Koreli müteahhitlerce Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Orta Asya’da hayata geçirilen projelerde daha fazla kullanılmasına destek olmak, 3. pazarlarda Türk ve Güney Koreli müteahhitlerin birlikte iş yapabilmesi ve Güney Koreli yapı malzemesi üreticisi firmaların teknolojik deneyimini Türk firmaların bölgesel gücü ile birleştirmesi için verimli platformlar oluşturulması hedefleniyor.

Altın Mıknatıs Stand Tasarım Ödülleri sahiplerini buldu!


Yapı Fuarları - Turkeybuild’in bir geleneği olan Altın Mıknatıs Stand Tasarım Ödülleri bu yıl da fuar kapsamında düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Birincilik ödülü; tasarımını Art Stone’dan İbrahim Naç’ın uygulamasını da aynı firmanın yaptığı "Art Stone" standına verildi. İkincilik ödülü; tasarımını Mimar Bertan Koyuncu’nun ve uygulamasını Mood Mimarlık’ın yaptığı “Ponsblok Madencilik ve Yapı Elemanları” standının oldu. Üçüncülük ödülü; tasarımını Mimar Atıl Beçin’in, uygulamasını Oğuz Bayazıt Mimarlık’ın yaptığı "Dendro Parke" standına verildi. Yine Mimar Atıl Beçin’in tasarladığı ve Oğuz Bayazıt Mimarlık’ın uyguladığı ‘ASPEN Yapı ve Zemin Sistemleri’ standı da, Mansiyon Ödülüne değer görüldü. YEM Özel Ödülü ise tasarımını Mimar Murat Kuzgun’un, uygulamasını Arp Mimarlık’ın yaptığı ‘Roto Frank Yapı Mekanizmaları’ standına verildi.


Her geçen yıl büyüyerek sektöre olan katkısını artıran fuarda bu yıl da; binlerce ürün çeşidi, yeni teknoloji ve hizmet yer alıyor. Yapı malzemeleri sektöründe dünyanın en büyük beş fuarından biri olan Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul aynı zamanda “Türkiye’nin de içinde bulunduğu Balkanlar, BDT ülkeleri, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’yı kapsayan bölgenin en büyük yapı malzemeleri fuarı” olma özelliğini taşıyor. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul 10 Mayıs Cumartesi gününe kadar sürecek.



Geri Dön