27 / 04 / 2024

3’üncü Köprü projesinin inşaatında son durum!

3’üncü Köprü projesinin inşaatında son durum!

İstanbul Boğazı ve Belediyeler Birliği Başkanı ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan yapımı devam eden 3’üncü köprüde çalışmaları yerinde inceledi.



İstanbul Boğazı ve Belediyeler Birliği Başkanı ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan yapımı devam eden 3’üncü köprüde çalışmaları yerinde inceledi. Yükseliği 300 metreye ulaşan kuleden bir ilki gerçekleştiren Başkan Demircan, beraberindeki Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar ile Periscope’tan canlı yayın yaparak, takipçilerini son durum hakkında bilgilendirdi.


İstanbul Boğazı ve Belediyeler Birliği Başkanı ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan yapımı devam eden Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Demircan’a Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar da eşlik etti.


300 METREDE SELFİE 

3'üncü köprüdeki çalışmalarda gelinen son noktayı Periscope ile yapılan canlı yayında takipçilerle paylaşan Başkan Demircan, Türkmen ve Hazinedar, sonrasında muhteşem manzara eşliğinde selfie çekmeyi de ihmal etmedi.


"BURASI TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ'NİN GURUR KAYNAĞI" 

3’üncü Köprüdeki çalışmaların gün geçtikçe heyecan verici olduğunu belirten Başkan Ahmet Misbah Demircan, “Bizi izleyenlere sevgi ve saygılarımız sunuyorum. İnsanı ayakta tutan en temel duygu umududur ve heyecanıdır. Bu umudun ve heyecanın zirvede olduğu bir anı yaşıyoruz. Buraya Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin hangi vatandaşını çıkarsanız geleceğe bu 300 metrelik kulenin tepesinden kesinlikle umutla bakar. Çünkü, burada teknoloji var, burada güç var, gelecek, gurur var ve geleceği umutla planlamak var. Burası gerçekten Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz adına gurur kaynağı” dedi.


Yavuz Sultan Selim Köprüsü yeni videosu!



"DÜNYA ÇAPINDA BİR PROJE" 

Projenin dünya çapında bir proje olduğuna dikkat çeken Başkan Demircan, “Emeği geçen yapan, yaptıran herkese başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere şükranlarımızı iletiyoruz. Proje hakkında bilgiler alıyoruz. İstanbul İçin ne anlama geliyor. Tam 95 kilometrelik bir hattan bahsediliyor. Trafiği Edirne tarafından alıp Kocaeli tarafına getirecek 95 kilometrelik hat, bizim şuanda İstanbul içerisindeki trafiğimize bir nebze olsun bir rahatlık getirecek. Türkiye için ne anlama geliyor. Büyük bir teknoloji. Burada yapılan işleri şuanda Tuzla Tersanemiz gerçekleştiriyor. Bundan da gurur duyduk. Metro geçebilecek içerisinden . Bundan da anlıyoruz ki Avrupa’dan tirene binildiğinde eski ipek yolunun üzerinden trenle geçileceği dünya çapında bir mekandayız. Bu gurur hepimizin diyorum” diye konuştu.


"BU PROJE MEDENİYETİMİZİN MÜHRÜ OLACAK PROJEDİR" 

Projenin kendisini çok gururlandırdığını dile getiren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bugün 3’üncü boğaz köprüsünü yapılan çalışmalarını yerinde görmek üzere bir aradayız. Fazla söze gerek yok. Sözün bittiği yerdeyiz. Burada söz söylemek tam duygularımızı anlatmaya yetmez. Burada söz söylemek tam duygularımızı anlatmaya yetmez. Bir kez daha ülkemizle, Devletimizle gurur duydum. Bunlar bu tarihin, medeniyetin adete mührü olacak projelerdir” şeklinde konuştu.

İstanbul’un dünya üzerindeki en özel şehirler arasında yer aldığına dikkat çeken Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ise, “ Her biri birer abide olan eserlerle, dünyanın önünde büyük bir ülke olduğunu görüyoruz. Bu ülkede İstanbul denilince bütün Türkiye akla gelir” dedi.  


Star



Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Yavuz Sultan Köprüsü’nün yapımında kullanılan halatların uzunluğu dünyayı üç kez dolanacak uzunlukta.


İstanbul’un trafiğini rahatlatacak Kuzey Marmara Otoyolu ile yapımı devam eden Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşaatında çalışmalar hızla devam ediyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’a yetkilillerden bilgi aldı.


ÜZERİNDEN 10 BİN TONLUK TRENLER GEÇECEK


Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’a bilgi veren yetkililer, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün hem asma hem de eğik askılı köprü özelliklerine sahip karma bir yapıya sahip olduğunu söyledi. Köprüde asma köprülerde görülen ana kablo ile asma halatlar kullanıldığı öğrenildi. Bunun yanında eğik askılı köprülerde var olan eğik askılar da YSS’de mevcut olduğu tasarıma hibrit köprü denildiğini belirten yetkililer, köprünün üzerinden geçecek olan iki tane yük treninin toplam ağırlıkları yaklaşık 10 bin ton olduğunu ifade etti.


TELLER UÇ UCA EKLENDİĞİNDE DÜNYAYI ÜÇ KEZ DOLAŞIYOR


Yapısal yorulma ömrü 100 yıl olan 3. Köprü de 68 adet askı halatı kullanılırken, askı halatları da 7 mm çapında tellerin bir araya gelmesinden oluşturuluyor. Bir kablo büklümünün, 5.2 mm çapında yedi adet telin bir araya getirilmesiyle oluşturulduğu Yavuz Sultan Köprüsü’nde bu büklümlerden 151 adeti bir araya getirilerek bir adet kablo meydana geliyor. Yetkililer, Bu kabloların içindeki tellerin uç uca eklendiğinde 124.832 km uzunluğa ulaştığını ifade ederek, kullanılan kabloların toplam uzunluğunun dünyayı üç kez dolaşacak uzunluğu denk geldiğini belirtti.


İnşaatta gelinen son nokta ise kameralar tarafından görüntülendi. Köprünün kulesinden görüntülenen manzara, inşaatta incelemede bulunanları hayran bıraktı. Bazı görevlilerin selfie çektiği gözlendi.


DEMİRCAN: EMEĞİ GEÇEN HERKESE ŞÜKRANLARIMIZI İLETİYORUZ


Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, 3. Köprü’nün Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına gurur kaynağı olduğunu söyleyerek, “Emeği geçen, yapan, yaptıran ve takip eden başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere herkese şükranlarımızı iletiyoruz. Tam 95 kilometrelik bir hattan bahsediliyor. Yani İstanbul içerisindeki trafiği Edirne tarafından alıp Kocaeli tarafına getirecek olan hat, İstanbul içerisindeki trafiğe bir nebze olsun rahatlık getirecek büyük bir teknolojidir. Ben herkese teşekkür ediyorum. Bu gurur hepimizin. Geleceğin Türkiye’sine hep birlikte umutla koşuyoruz” dedi.


Bugün



Haber Beyoğlu Belediyesi tarafından şu şekilde ele alındı;



Dünyanın en geniş asma köprüsü olma özelliğini taşıyan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ndeki çalışmalar yerinde imceleyen Beyoğlu Belediyesi ve İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Burada teknoloji var, güç var, gurur var, geleceği umutla planlamak var. Emeği geçen, yapan, yaptıran ve takip eden başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere herkese şükranlarımızı iletiyoruz. Bu gurur hepimizin,” dedi.



Beyoğlu Belediyesi ve İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Misbah Demircan, yapımı devam eden Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ndeki çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Demircan’a birliğe üye ilçe belediye başkanlarından Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar ve Belediye Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyeleri eşlik etti. Başkan Demircan, beraberindeki Belediye Başkanlarıyla birlikte yüksekliği 300 metreye ulaşan kuleden bir ilki gerçekleştirerek, Periscope’tan yaptığı canlı yayınla takipçilerine 3. Köprü ’deki son durum hakkında bilgi verdi.


BURADA TEKNOLOJİ VAR, GÜÇ VAR, GURUR VAR

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, insanı ayakta tutan en temel duygunun, umudu ve heyecanları olduğunu belirterek, “Bu umudun ve heyecanların zirvede olduğu bir anı yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyetinin hangi vatandaşını şuraya çıkarırsanız geleceğe bu 300 metrelik kulenin tepesinden kesinlikle umutla bakar. Çünkü burada teknoloji var, güç var, gurur var, geleceği umutla planlamak var,” dedi.


3. KÖPRÜ TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ ADINA GURUR KAYNAĞI

3. Köprü’nün Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına gurur kaynağı olduğunu da söyleyen Başkan Demircan, “Emeği geçen, yapan, yaptıran ve takip eden başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere herkese şükranlarımızı iletiyoruz. Tam 95 kilometrelik bir hattan bahsediliyor. Yani İstanbul içerisindeki trafiği Edirne tarafından alıp Kocaeli tarafına getirecek olan hat, İstanbul içerisindeki trafiğe bir nebze olsun rahatlık getirecek büyük bir teknolojidir.”


GELECEĞİN TÜRKİYE’SİNE HEP BİRLİKTE UMUTLA KOŞUYORUZ

“Burada yapılan işleri Tuzla’daki tersanelerimiz gerçekleştiriyor. Bunu da öğrendik ve çok büyük gurur duyduk” diyen Başkan Demircan, “Avrupa’dan trene binildiğinde buradan eski ipek yolunun üzerinden trenle geçileceği dünya çapında bir mekândayız. İstanbul Boğazı Belediyeler birliği olarak bugün Beşiktaş Belediye Başkanımız, Üsküdar Belediye Başkanımız ve meclis üyelerimizle birlikte bu gururu sizin adınıza paylaşmaya geldik. Ben herkese teşekkür ediyorum. Bu gurur hepimizin. Geleceğin Türkiye’sine hep birlikte umutla koşuyoruz,” dedi.


Beyoğlu Belesiyesi




Haber Sabah Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Misbah Demircan, inşaatı son aşamaya gelen Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde çalışmaları yerinde inceledi. Yüksekliği 300 metreye ulaşan kuleden bir ilki gerçekleştiren Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, beraberindeki Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile periscope'tan canlı yayın yaparak, takipçilerini son durum hakkında bilgilendirdi. Demircan, Türkmen ve Hazinedar; ardından da muhteşem manzara eşliğinde selfie çekmeyi ihmal etmedi. 


TÜRKİYE'NİN GURURU 

Dünya çapındaki projenin Türkiye'nin gurur kaynağı olduğunu vurgulayan Demircan, "Buraya Türkiye Cumhuriyeti Devletinin hangi vatandaşını çıkarsanız, geleceğe bu 300 metrelik kulenin tepesinden kesinlikle umutla bakar. Çünkü burada teknoloji, burada güç, gelecek, gurur ve geleceği umutla planlamak var. Emeği geçen, yaptıran herkese, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere şükranlarımızı iletiyoruz" dedi. Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen de "Fazla söze gerek yok. Sözün bittiği yerdeyiz. Burada söz söylemek tam duygularımızı anlatmaya yetmez. Bir kez daha ülkemizle, devletimizle gurur duydum. Bunlar bu tarihin, medeniyetin adeta mührü olacak projelerdir" diye konuştu. Beşiktaş Belediye Başkam Hazinedar ise "Her biri abide olan eserlerle, dünyada büyük bir ülke olduğumuzu görüyoruz. Bu ülkede İstanbul denilince, bütün Türkiye akla gelir" ifadesini kullandı. 



Sabah



Haber Haber Ekspres Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


İstanbul trafiğinin yükünü büyük oranda rahatlatacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün manzarası görenleri mest etti. İstanbul'un trafiğini rahatlatacak Kuzey Marmara Otoyolu ile yapımı devam eden Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşaatında çalışmalar hızla devam ediyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'a yetkilillerden bilgi aldı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'a bilgi veren yetkililer, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün hem asma hem de eğik askılı köprü özelliklerine sahip karma bir yapıya sahip olduğunu söyledi. Köprüde asma köprülerde görülen ana kablo ile asma halatlar kullanıldığı öğrenildi. Bunun yanında eğik askılı köprülerde var olan eğik askılar da YSS'de mevcut olduğu tasarıma hibrit köprü denildiğini belirten yetkililer, köprünün üzerinden geçecek olan iki tane yük treninin toplam ağırlıkları yaklaşık 10 bin ton olduğunu ifade etti. Yapısal yorulma ömrü 1(X) yıl olan 3. Köprü de 68 adet askı halatı kullanılırken, askı halatları da 7 mm çapında tellerin bir araya gelmesinden oluşturuluyor. Bir kablo büklümünün, 5.2 mm çapında yedi adet telin bir araya getirilmesiyle oluşturulduğu Yavuz Sultan Köprüsü'nde bu büklümlerden 151 adeti bir araya getirilerek bir adet kablo meydana geliyor. Yetkililer, Bu kabloların içindeki tellerin uç uca eklendiğinde 124.832 km uzunluğa ulaştığını ifade ederek, kullanılan kabloların toplam uzunluğunun dünyayı üç kez dolaşacak uzunluğu denk geldiğini belirtti. 

Haber Ekspres


Geri Dön