29 / 04 / 2024

3'üncü Köprü'de 10 metre kaldı

3'üncü Köprü'de 10 metre kaldı

Ulaştırma Bakanı Elvan, asrın projeleri 3'üncü Köprü ve Havalimanı'nda çalışmaların aralıksız sürdüğünü açıkladı. Bakan Elvan, "Köprüde son 10 metre kaldı. Havalimanı da olmazsa olmaz" dedi



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye tarihinin en büyük yatırımlarının kesintiye uğramadan devam edeceğini açıkladı. Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olan Elvan, 3'üncü Köprü'nün kulelerinde 312'nci metreye gelindiğini, tamamlamak için 10 metrelik bir kısmın kaldığını açıkladı. Elvan, dev projelerle ilgili şu bilgiyi verdi: 


SİLUETİ GÖRÜLECEK: 


Bu hafta 3'üncü Köprü'nün ilk tabliyesini atacağız. Silueti de yavaş yavaş görülmeye başlanacak. Hedefimiz 29 Ekim 2015'te açılışını gerçekleştirmek. Burada 95 kilometrelik bir Kuzey Marmara otoyol projemiz de var, bu otoyolu yine aynı tarihte bitireceğiz. 


3. HAVALİMANI: 


Bu, İstanbul, Türkiye ve hatta dünya için olmazsa olmaz bir proje. 3'üncü Havalimanı'nı öyle ya da böyle gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımız bundan emin olsun. Bizim için önemli olan milli iradedir, milletimizin talebidir. Burayla ilgili çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Değişik sivil toplum kuruluşlarının İstanbul'da yeni bir havaalanı yapılmaması yönünde yoğun çaba içerisinde olduğunu biliyoruz. Ordu-Giresun Havalimanı'nı 2015 Mart ayı itibarıyla açmayı hedefliyoruz. 


8.5 MİLYARLIK YATIRIM: 


Demiryolu ve yüksek hızlı tren yapımına ağırlık veriyoruz. Önümüzdeki yıl demiryolları için 8.5 milyar liralık yatırım yapacağız. 3-4 milyar liralardan bu mertebeye geldik. 2016'dan itibaren ise yılda ortalama 12 milyar civarında demiryolu yatırımı yapmayı planlıyoruz. 


UÇTAN UCA OTOYOL: 


Otoyollarla ilgili önemli 2023 hedeflerimiz var. İstanbul'dan Ankara'ya, Niğde'den Şanlıurfa'ya, İzmir'e, Çeşme ve Aydın'a kadar olan kesimde otoyolumuz var. Hedefimiz, Habur'a kadar otoyolla ulaşmak. Türkiye'yi bir ucundan diğer ucuna otoyolla bağlamayı hedefliyoruz. 


ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ'NE DEMİRYOLU


Bakan Elvan, Çanakkale'ye yapılacak olan dünyanın en uzun asma köprüsünün üzerinden bir demiryolu geçirilmesi için talimat verdiğini söyledi. Elvan, "Proje revize ediliyor. Çanakkale Köprüsü üzerinden bir demiryolu hattı geçirmeyi düşünüyoruz. Böylece İstanbul trafiği rahatlatılacak, taşımacılık maliyetleri düşecek" dedi.


Sabah




Geri Dön