18 / 07 / 2024

4 bin liraya oturan kiracı ev sahibiyle 12 bin 500 TL’ye anlaştı! Vatandaş artışı hakkaniyetli buldu!

4 bin liraya oturan kiracı ev sahibiyle 12 bin 500 TL’ye anlaştı! Vatandaş artışı hakkaniyetli buldu!

Yüzde 25 zam sınırın bitmesiyle birlikte konutta yeni bir dönem başladı. 4 bin liraya oturan bir kiracı ev sahibiyle 12 bin 500 TL’ye anlaştı. Vatandaş bu rakamı hakkaniyetli buldu.




İki yıldır uygulanan yüzde 25 zam sınırlaması nedeniyle birçok kiracı ve ev sahibi davalık oldu. Süreç sonunda aynı apartmanda eski kiracılar ile yeni kiracılar arasında 7-8 kat kira farkları oluştu. Temmuz ayı itibariyle kirada yeni dönem başladı. TÜİK tarafından kira artış oranı yüzde 65 olarak açıklandı. İstanbul’da site içinde 3+1 dairede 3 bin liraya oturan eski kiracılı ev sahipleri için bu oran neredeyse site aidatının altında kaldı.

Kira zamları üzerindeki yüzde 25 sınırlaması kaldırılsa da bu süreç ev sahiplerinin evlerini kiraya verme şartlarını ağırlaştırdı. Eski ev sahipleriyle davalık olanlara kimse kiralık ev vermek istemiyor. Hal böyle olunca da eski kiracılar ev sahipleriyle anlaşma yoluna gidiyor.

Teknik isimli sosyal medya hesabı https://x.com/ExcelTeknik adresinden yaptığı paylaşımda, Trabzon Ortahisar’da 4 bin liraya kirada oturan arkadaşının ev sahibiyle 12 bin 500 bin TL’ye anlaştığını yazarak, takipçilerine iki taraf adına da ne düşündüklerini sordu.

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR

NE DEDİLER?

Ev sahipleri merak ediyor! Kira sözleşmesi olmayan kiracı evden nasıl çıkartılır?

 Mili Emlak, Edirne’de arsa ve arazi, Gaziantep’te 20 adet konut satıyor!

Konut sektöründe pozitif hava hakim. Kredili satışlarda artış bekleniyor

Finansal özgürlük rakamı nedir? Sizin özgürlük rakamınız ne? İşte hesabı

Uzmanı uyardı: Profesyonel yatırımcı arsa topluyor! Arsa zamanı…


Geri Dön