30 / 04 / 2024

4 milyondan fazla kişiyi ilgilendiriyor! 'Öğrenci affı'na ilişkin usul ve esaslar belirlendi! İşte detaylar…

4 milyondan fazla kişiyi ilgilendiriyor! 'Öğrenci affı'na ilişkin usul ve esaslar belirlendi! İşte detaylar…

TBMM'de kabul edilen ve 4 milyondan fazla öğrenciyi ilgilendiren öğrenci affı kimleri kapsıyor? Öğrenci affına ilişkin usul ve esaslar neler? Ayrıntılar haberimizde...



Yükseköğretim kurumlarındaki hazırlık dahil bütün sınıflarda intibak, ön lisans, lisans tamamlama, lisans, lisansüstü (yüksek lisans, doktora, tıpta uzmanlık, diş hekimliğinde uzmanlık, eczacılıkta uzmanlık, tıpta yan dal uzmanlık, sanatta yeterlik) öğrenimi gören öğrencilerden bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar ilişiği kesilenler, bu kanundan yararlanabilecek.

Bir programı kazanarak kayıt yaptırma hakkı elde ettikleri halde kayıt yaptırmayanlar ise bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla 4 ay içinde, yani 7 Kasım 2022'ye kadar, ilişiklerinin kesildiği ya da kayıt hakkı kazandıkları yükseköğretim kurumuna başvuruda bulunmaları koşuluyla kanunun ilgili hükümlerinden yararlanabilecek.

Yükseköğretim kurumlarından 5 Temmuz 2022 tarihinden önce ilişiği kesilen öğrenciler ise kanundan yararlanmak için ilişiklerinin kesildiği yükseköğretim kurumuna aynı tarihe kadar başvuru yapabilecek.

Cinsel saldırı, terör, kasten öldürmenin yanı sıra “devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduklarına karar verilen oluşum, yapı ya da gruplara üyeliği ile mensubiyeti bulunanlar” bu kanundan yararlanamayacak.


Geri Dön