29 / 04 / 2024

4 TOKİ Park projesi geliyor!

4 TOKİ Park projesi geliyor!

Büyük çaplı park projeleriyle ilgilendiklerini ifade eden Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Ergün Turan, " Şu an önümüzde 4 büyük proje var." dedi. 



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Anadolu Ajansı Finans Masası'na konuk oldu. 

 

TOKİ Başkanı Turan, büyük çaplı park projeleriyle ilgilendiklerini açıkladı. Turan, "Bunu  TOKİ  Park olarak isimlendirdik. Şu an önümüzde 4 büyük proje var." dedi.


Turan, TOKİ park projesi ile ilgili şu ifadeleri kullandı; "Şu anda İstanbul Kayabaşı'nda, tamamlandığında toplam 2 milyon metrekare olacak bir park yapıyoruz. Şu an 350 bin metrekaresini ihale ettik. Örnek bir park olacak. Tesis, bina ağırlıklı değil, ağaçlarla, yürüyüş yollarıyla daha ekolojik bir park inşa ediliyor. İnşallah bu sonbahar aylarında da açmış olacağız. Bunların da artık büyük çaplılarını yönetmek istiyoruz. Bunları, TOKİ Park olarak isimlendirdik. Birincisini bu yıl içinde açmış olacağız."

 
Par projeleriyle ilgili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile görüştüklerini belirten Turan, "Çünkü bunlar bizim tek başına yapıp işleteceğimiz şeyler değil. Biz bunları büyükşehir belediyesine vereceğiz. Pendik'te bir arazi satın aldık ve orada çalışmalar yapıyoruz. 300 bin metrekare kesintisiz bir koru alanı inşa ediyoruz. Denize bakan bir koru olacak. İçerisinde bir sosyal tesisin olacağı, diğer bütün alanın ağaçlar ve yürüyüş yollarıyla çevrili olacağı bir koru alanın bu yıl içinde inşa etmiş olacağız." dedi. 

 
Bu şekilde müjdeleyecekleri önemli 2-3 yer daha olduğunu açıklayan Turan, "İstanbul'da vatandaşlarımızın beklentisi olan, 'TOKİ buralara ev yapmasa da şöyle yapsa' diyeceği, Sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatı olan yerler var. Onları çalışıyor. Çok ses getirecek yerler. Onları daha sonra duyuracağız. İstanbul'da şu anda 4 tane büyük çaplı çalışmamız var." dedi.

 


Geri Dön